Вести

Николић и Вучић у посети Црној Гори

Режим ваља цунами лажи према СНС

Хтео бих још само поменути као што примећујете последњих недељу дана, режим појачава медијски пресинг и према нашој странци заиста се ваља цунами лажи кроз оне медије које режим контролише, а што су сви електронски и штампани медији у овој земљи. Информативна служба ДС за коју сам ја увек сматрао да је најквалитетнији део те странке и она је разлог што ДС, осим Јелене Триван има и друге присталице у овој земљи, ствара једну потпуно виртуелну слику Србије где је Србија земља у којој једино стопе криминала, корупције и инфлације константно падају, а стандард становништва расте, земље у којој је Србија већ постала чланица ЕУ, само власт због скромности и обзира према опозицији то неће да објави и у којој Борко Стефановић , најновији члан српске Владе, он, као што можете приметити, већ месецима као министар спољних послова успешно интегрише подручје Косова и Метохије у састав Србије. У сваком случају, да је Немачка имала овакву квалитетну инфо-службу крајем 30-их и почетком 40-их година, ја не сумњам ни најмање да би Немци и данас живели у уверењу да су добили Други светски рат, а да су руски војници по улицама немачких градова статисти у филму.
Изволите имате ли неких питања?

Новинар: Да ли имате коментар на нову вест да је Административни одбор Скупштине донео одлуку да се запосли још 60 саветника посланика, а знамо да се СНС залаже да се то смањи, како ви то коментаришете?

Немања Стевановић: Па ово је само још један пример парадигме понашања власти, а то је једно потпуно лицемерје и потпун несклад између онога што јавно прокламују и онога што раде. Не заборавите на Цветковићев кабинет, где је громогласно пре 2,5 године кренуо у смањење државног апарата, резултати смањивања истог су такви да тренутно имамо више запослених у том државном апарату него пре почетка реформе. Ово се само уклапа у општи тренд, јер наравно потребно је запослити људе који су рођаци или пријатељи људи који су коалициони партнери и једноставно СНС је од почетка понављала да ако нам грађани Србије укажу част и дају прилику да вршимо власт, да ћемо кренути озбиљно у смањивање државног апарата, јер тренутно државни апарат је прилагођен за потребе једне много веће државе од 24 милиона становника, а не за потребе државе од 7 милиона и сто хиљада становника, односно мање више врло социјално угрожених људи. Тако да у сваком случају још један пример потпуног несклада оног што причају и онога што раде, што се дешава у пракси.

Имате ли још неко питање, можда везано за посету у Црној Гори?

Новинар:Да ли ће на тим састанцима у Црној Гори бити говора о Косову?

Немања Стефановић: Претпостављам да ће све теме које се тичу региона бити поменуте. Везе Србије и Црне Горе су дубоке, историјске, културне и сваке друге, али порука коју ће ови актуелни сусрети у Црној Гори и неки будући са представницима важних и битних странака из земаља из региона послати је пре свега да је СНС као државотворна странка ове земље види заједничку, просперитетну  будућност земаља овог региона у ЕУ!

Ако је то све, хвала вам што сте дошли, довиђења!