Вести

Николић: Избори или грађански отпор

"Затражићемо изборе или нећемо одлазити. Надам се да ће све бити готово истог дана или ће нас имати на улицама. Користићемо сва средства грађанског отпора уколико се покаже да је власт скроз неразумна", казао је Николић.

Председник СНС-а поручио је грађанима да тог дана обују ципеле са дебелим ђоновима "јер ће се 16. априла нашетати".

О одласку Делића из СНС-а
Упитан о повратку доскорашњег потпредседника СНС-а Божидара Делића у Српску радикалну странку, Николић је рекао да Делић више није меродаван за СНС и оценио да ће у радикалима затећи горе стање него кад је напустио ту странку.

"Странка је жив организам, много људи долази сваког дана, а може неко и да оде. Како би се ја бавио политиком ако бих падао у депресију кад неко оде", рекао је Николић одговарајући на питање да ли ће још неко до 16. априла да напусти СНС.

Николић је одбацио оптужбе Делића да СНС нема програм и навео да је програм који постоји од оснивања странке истакнут на њеном сајту.

Нема коалиције са Демократском странком
Председник СНС-а је истакао да неће склапати коалицију са Демократском странком после избора.

Коментаришући изјаву председника Демократске странке Србије Војислава Коштунице да нема суштинске разлике између СНС-а и ДС-а, Николић је казао да Коштуница треба да се бори политички, а не "лажним инсинуацијама".

"Зар ви мислите да мене занима суд Коштунице. Зашто се не бави Колубаром и скине љагу са своје странке. Још пре две године сам сазнао за те афере и питао га зашто трпи те крађе", навео је он.