Вести

Николић не би био изненађен изборима пре пролећа

Николић је рекао да је из "вештачких сукоба" у владајућој коалицији јасно да свака странка заузима своју позицију, како би на следећим изборима коалиција освојила што више гласова и саставила "неку нову владу".
"Ово је један паклени план коалиције да у својим редовима изнедри и патриоте, и екстремне елементе, да покупи гласове и оних који су за ЕУ, и оних који су против, оних који су за борбу за Косово и поделу и предају Косова, па да после кажу - морамо сви заједно, то је у интересу Србије", казао је Николић.

Он је рекао да у владајућој колаицији више нико не мисли шта је добро за грађане и да је спремна на све како би сачувала власт, али и додао да он "мирно очекује сваки њихов потез".
"Једино да сат стане па да они остану, а иначе их нећете виђати у клупама владајуће коалиције", казао је Николић.

Он је рекао да ће председнику Демократске странке (и председнику  Србије) Борису Тадићу бити тешко да објасни зашто није прихватио захтев СНС за превремене изборе, под изговором да би дошло до дестабилизације државе, ако се деси да их ускоро распише.

Николић је рекао да СНС неће гласати за законе владајуће коалиције, јер су у опозицији, наводећи да је то "више однос власт - опозиција" него њихов однос према ЕУ.
"Ми смо опозициона странка и не сматрам да треба да гласамо законе које владајућа коалиција доноси у сврху приближавања Европи", казао је Николић.