Вести

Николић: Неће бити коалиције СНС-ДС

Истина, додао је, неко мора да формира владу, или СНС или ДС. Чак и ако ситуација захтева да обе странке буду у власти, "ја себе не могу да замислим у позицији да амнестирам све оно против чега се грађани Србије боре већ десет година".

Подсетивши да је његова странка већ, како је казао, два месеца по рејтингу бар десет процента испред Демократске странке, Николић је рекао да не види шта би то могло да се деси да ДС ту разлику смањи.
На питање како би он и његова странка решили проблем Косова Николић је казао да када га Тадић буде позвао да разговарају о тој теми он ће отићи с предлогом, али ће тражити да овог пута буду присутне камере.

Кад је реч о "условљавању" чланства у ЕУ признањем независности Косова Николић је казао да је то као услов поставила једна велика и значајна држава Европе, али да то никад није екпслицитно од нас затражено.
Он зато сматра да разговоре о Косову никад не треба прекидати, а да је у разговору, како каже, са озбиљним људима схватио да Европа има "жарку жељу да ми будемо чланица и неће ићи тако далеко да нам поставља услове које народ који брине за себе не може да прихвати".

У том смислу Николић тврди да су напредњаци бољи људи за разговоре и сарадњу од садашње гарнитуре на власти.
"Ми не лажемо и уопште немамо намеру да лажемо кад будемо о томе преговарали. Ко год да нас пита сазнаће од нас истину и с том истином ће морати да живе и око те истине ће морати да се баве, а не око тога да ли спремамо неку нову лаж", изјавио је Николић.

Он је додао да озбиљан политичар увек размишља о Косову и Метохији а да он спада управо у ту групу политичара.
Грађани знају да је КиМ мука, тврди Николић, и зато, како каже, не питају превише, само питају "да ли можете некако да се сложите око тога шта је циљ и да ми око тог циља не ратујемо и онда прелазимо на оно што је ДОС упропастио а то је свакодневни живот", казао је вечерас гостујући на РТС лидер напредњака Томислав Николић.