Вести

Николић: Од данас пијем воду

Новинар: Да ли и даље одбијате да вам дају хранљиве материје?
Томислав Николић: Још нисам добио ниједну хранљиву супстанцу.

Новинар: Докле ћете да одбијате?
Томислав Николић: Видећемо. О томе ћу да одлучим, још нисам одлучио иако је било много молби од људи које изузетно ценим и поштујем и којима много дугујем, које треба да слушам. Али ја мислим да је мој посао да се преломи свест у народу, ако већ не може код оних који воде државу. Видећемо. Углавном сам сам одлучио да у ово уђем, сам ћу да одлучим да из овог изађем и не интересује ме шта други о томе мисле. Мене само интересује шта грађани о томе мисле.

Новинар: Грађани желе да ви изађете из овог стања.
Томислав Николић: Ја знам да је то веома изражено и није ми баш свеједно. Није ми свеједно што сам у овоме, али можда је требало да чујемо шта грађани желе. Нико им никад није дао прилику да каже шта жели.

Новинар: Господине Николићу,  данас је четвртак, од суботе сте у штрајку, сад кад погледате уназад ових неколико дана, шта сте постигли штрајком, осим што сте угрозили своје здравље?
Томислав Николић: Ја мислим да после овога Демократска странка и њен председник немају више шта да траже на политичкој сцени. Нити сам ја њих уцењивао, нити сам постављао ултиматуме, нити су они, на било који начин, хтели да разговарамо као људи о једној нашој заједничкој држави. Постигао сам много. Постигао сам много да грађани Србије помисле на то како понекад ниједна жртва није превелика када је Србија у питању. И нису избори у питању, избора ћемо имати свакако, за њих ће народ бити спреман и кад све буде сабирао сабраће и ово понашање власти у вези наших захтева. Наши захтеви нису само мој штрајк, наши захтеви су и она наша два величанствена митинга о којима власт није хтела ни реч да каже.
Можете да видите и писмо Његове светости.

Новинар: Да ли и у том писму пише да вас моли да прекинете штрајк?
Томислав Николић: У овом писму Његова светост не помиње штрајк. Позваћу да питам да ли је приватно писмо или је за јавност, па ћемо вам дати, нисам сигуран да ли је за јавност.
Ту је и нафора, слободно снимите, они који мисле да једем, нека виде да ћу да једем нафору.