Вести

Николић показао колико воли Србију

Заменик председника СНС-а Александар Вучић оптужио је РТС да "у последња три дана води монструозну кампању лажи против Томислава Николића". То је, тврди Вучић, "наредио Борис Тадић".
"Томислав Николић је показао колико воли Србију и својом љубављу их је већ победио, па га молим да још једном размисли... А они кад год распишу изборе, победићемо их", поручио је Вучић.
Заменик председника СНС-а тврди да је власт уништила Србију, у чему су јој "помогле три ударне песнице режима - РТС, Блиц и Б92".

Лидер Нове Србије Велимир Илић позвао је окупљене да подрже Томислава Николића, наводећи да се "власт плаши да распише изборе, јер нема чиме да изађе пред народ".
"Ова власт нас никад неће увести у ЕУ. Неће нас Европа са оволико лоповлука, оволико гладних, са оваквом реформом судства", рекао је Илић који је, попут Вучића, оптужио РТС да "не извештава о протестима који се одржавају у градовима широм Србије и приказује само по неколико стотина окупљених људи".
"Неки су бомбардовали ову телевизију. Неки су је рушили и палили. Ми смо господа, ми смо Срби, ми само хоћемо истину о тешком животу грађана у Србији и о корупцији у Влади", рекао је потпредседник СНС-а Борислав Пелевић.

На протесту су говорили још и Миланка Карић из Покрета "Снага Србије", лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, новинар Жељко Цвијановић и легендарни голман ватерполо репрезентације Милорад Кривокапић.
"Уколико пре Васкрса Тома Николић не напусти болницу, позваћемо целу Србију у центар Београда, а онда ћемо да радимо све оно што је говорио Зоран Ђинђић, па да видимо како ће то да критикују", рекао је Вучић на крају протеста.
Вучић је оценио да је на скупу било осам хиљада људи, док је процена полиције да се испред РТС-а окупило око 2.100 присталица СНС-а.
Током протеста изведен је перформанс назван "Гневник", којим су напредњаци приказали своју верзију вести која, како тврде, одражава реално стање у Србији.
Окупљени су носили мајице са натписима "Дајем живот за бољу Србију" и "Напред до избора", као и пиштаљке и вувузеле. Протест је организовала Омладина СНС.
Зграду РТС-а су чувале јаке полицијске снаге, а саобраћај у Таковској улици је, током протеста, био обустављен.