Вести

Николић: Потпуно сам изненађен хапшењем Младића

Он је додао да верује да је та акција била дуго припремана, као и да је председник Србије вероватно хтео да "обрадује нацију" да је завршио још један посао.

 

"Видећемо. .. много је ту питања које треба поставити.. . ко је то јуче тог човека видео и препознао. Да ли је, можда, Србија све време знала где се налази Ратко, ша је то одлучило да баш данас буде ухапшен", рекао је лидер напредњака.

Он сматра да је председник Србије дужан многе одговоре и да није довољно да само саопшти да је посао урађен.

"Будући да немамо слободне медије и не можемо да сазнамо онолико колико свет зна о наводном убиству Бин Ладена, мислим да је Председник дужан да нам исприча комплетну причу, јер се не ради о обичном цоцвеку", рекао је Томислав Николић.

Реч је о човеку, додао је он, кога тражи Хашки трибунал због ратних злочина, али у Србији никада нису успели да нам га представе као "злочинца и зликовца".

Према његовим речима, велика већина грађана Србије, баш као и ми, неће умети данас да реагује, неће знати шта се десио и какве ће последице за будући живот у Србији да има.

На политичкој странци је да преко својих органа донесе одлуку и ту одлуку ћете добити сутра на конференцији за новинаре, најавио је Николић и додао да је "тренутно то све заиста незгодни и непријатно".

Николић је на питање новинара од кога је сазнао за хапшење рекао да је информацију добио из Загреба и додао да је то зато што је очевидно "Председник прво о хапшењу Младића обавестио Загреб".

Николић је рекао да је изненађен хапшењем Младића, додавши да је, ипак, претпостављао јер је, како је казао, било је догорело до ноката и да је после свих изјава поводом предстојећег октобра и кандидатуре Србије, акција већ била прпремљена.

Упитан шта би он урадио да је на Тадићевом месту, Николић је рекао "зашто ме то питате сада када је све готово", рекао је Николић.