Вести

Николић: Приоритет бившег режима је да дођу на власт без избора

Шта Србија треба да уради да би имала стабилан енергетски систем који задовољава сопствене потребе?

Шта Србија треба да гради када су електране у питању, како да побољша баланс одрживих и потрошних извора енергије, да ли је политика субвенција у енергетици ефикасна или додатно оптерећује систем?

На ова питања у дебати "Реч на реч" је одговорила Милица Николић, члан Председништва Српске напредне странке.

"Србија коју данас предводи председник Александар Вучић вредно ради на свим пољима. Важно је да улажемо у све изворе. И у термо и у хидро, уз раст обновљивих извора енергије, јер нико то пре нас није", рекла је Николић.

"А када нас питате шта је за нас приоритет, то је да развијамо земљу. Да развијамо и јачамо енергетски систем као што смо то урадили са економијом. Нико пре Александра Вучића није смањио вишеструку незапосленост, није отворио скоро 300 нових фабрика, обезбедио нове путеве, болнице, школе. За разлику од оних који вечерас нису искрено рекли народу шта је за њих приоритет, а пре свега мислим на представнике бившег режима, ја могу да кажем шта је њихов приоритет, а то је да дођу на власт без избора, да дођу што пре до државне касе без имало срама и стида, јер то је једино што су тајкуни икада знали да раде", рекла је Николић.

 

 

Извор: РТС 1