Вести

Николић: Прво ћемо покушати са опозицијом

"Они (ПУПС) знају да су они странка власти, а ми опозиција и да је природно да ми прво покушамо са опозицијом да формирамо већину", рекао је Николић.

Он је, међутим, навео да мисли да се ПУПС неће издвојити из коалиције са Социјалистичком партијом Србије (СПС) и Јединственом Србијом (ЈС).

"Што не би СПС ишао тамо где иду њихови коалициони партнери, али нисам са њима озбиљно, а ни неозбиљно разговарао", рекао је Николић и додао да је са лидером ЈС Драганом Марковићем имао контакт пре неколико дана на скупштинском ходнику.

Николић је рекао да је СНС послао писмо Српској радикалној странци у којем је предложена сарадња у Земуну и Вождовцу, а да је са лидером Демократске странке Србије Војиславом Коштуницом имао краћи разговор и да је договорено да се са њим види почетком идуће недеље.

"Ако неко од тих партнера са којима имамо већину не буде хтео коалицију, онда ћемо морати да тражимо друге партнере. Логично је да после тога разговарамо са СПС-ом, односно са њеним партнерима. Ако то не успе онда ћемо разговарати са Демократском странком, али то овог часа ни њима ни нама не одговара јер смо једини такмаци у борби за републичку власт", рекао је Николић.

Он је навео да би до понедељка радикали требало да се изјасне и додао да би се до краја идуће недеље знало да ли у Земуну и Вождовцу постоји већина за формирање власти.

"Битно је да знамо став СРС-а јер тај одговор окреће већину можда у неком другом правцу да се измешају странке из власти и опозиције на локалном нивоу", рекао је Николић.