Вести

Николић: Спремни смо да предложимо кандидате за одборе

за чланове скупштинских делегација, одбора и Републичке изборне комисије (РИК).


Николић је новинарима у Скупштини Србије казао да је састав делегација, РИК-а и одбора одавно договорен, али да се нико није усуђивао то да стави на дневни ред док се не постигне договор са радикалима.


Он је подсетио да би у понедељак у Стразбуру требало да почне заседање Скупштине Савета Европе, а да скупштина још нема делегацију.


"Ако је у интересу Србије да шаље своје делегације онда ће седница бити одржана и без неке посланичке групе, а ако се наставе уцењивања онда у Стразбуру нећемо имати представнике", навео је Николић.


Према његовим речима, напредњаци су спремни да доставе све кандидате и да сви њихови чланови у одборима где их има више него што им припада поднесу оставке.

Николић је међутим навео да напредњаци траже да и у одборима у којима немају чланове, а имају право на то, радикали поднесу оставке да би напредњаци били изабрани.

"Ми нећемо бити проблем уопште, а како ће тећи седница скупштине на којој о томе треба да се расправља видећемо", казао је Николић.


Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић заказала је за четвртак 22. јануара нову седницу на којој би посланици требало да изаберу сталне делегације у међународним парламентарним институцијама.


На дневном реду ванредног заседања, сазваног на захтев 168 посланика, јесте и разрешење и именовање чланова и заменика РИК, на предлог посланице Наде Колунџије.


Посланици би требало да се изјасне и о предлогу посланичке групе Г17 плус за измену састава појединих скупштинских одбора.