Вести

Николић: Србија не треба да чека још годину дана

Он је указао да напредњаци пружају прилику да "Србија из овога изађе на достојанствен начин, као цивилизована и демократска земља, која жели да буде чланица Европске уније".
"Ако у октобру Европска комисија предложи Савету Европе да Србија добије статус канидата и новембру одржимо ванредне изборе, онда ће у Савету Европе у децембру, када одлучују, знати са којом владом ће имати посла четири године", сматра Николић.

Он је поручио посланицима већине да "свом председнику државе пренесу да се избори одрже у новембру и да напредњаци, онда, више неће тражити ванредне парламентарне изборе". Уколико не добије одговор, СНС ће одржати митинг 16. априла.
"Целу ноћ је горело светло у кабинету председника владе, мислио би човек ево приче о новим инвестицијама, изласку из кризе. Нова енергија, нова младост, а све исти људи, иста идеологија, исти састав владе, смањени број министарстава. То је реконструкција", рекао је Николић.

Према његовим речима, ни владајућа коалиција није за предложени састав реконстуисане владе, а закон о влади се доноси искључиво због сада већ бившег министра економије Млађана Динкића.

Николић сматра да Србију чекају велике промене за које актуелна власт није спремна и нема храбрости за то.
"Што не смете на одмеравање снага? Све је у вашим рукама, ваша и наша лоша прошлост, моћ, новац, медији су потпуно ваши. Не мислим да је добро за Србију да се ви свађате, да је добро да вас склони неко, ко ће да изађе на улицу", рекао је Николић.