Вести

Николић стабилан, избори циљ

Лидер СНС је под надзором лекара и окружен је страначким колегама, породицом и коалиционим партнерима и изјавио је да нема намеру да обустави свој штрајк док избори не буду расписани.
"Штрајк је због Србије, целокупних друштвених односа, ароганције и охолости власти, због лошег живота у Србији и не видим да он може бити промењен. Зато га не треба свести на тако банално питање расписавања ванредних парламентарних избора'', казао је лидер напредњака новинарима у Дому Народне скупштине.

Подсећајући да је са председником Србије Борисом Тадићем разговарао о ванредним изборима, Николић је оценио да би јануарски или чак априлски избори били бесмислени.

''Није ствар у томе хоће ли бити избори у децембру или у јануару, што се мене тиче победићемо их и у јуну идуће године, али је ствар у томе да милиони грађана чекају кад ће Борис Тадић да одлучи да ова власт не ваља. За све њих та власт не ваља, осим за Тадића и оне који у његовом кабинету прерачунавају колико је бољи стандард живота него пре 20 година'', навео је Николић.

Лидер СНС је додао да је, кад се упустио у штрајк, био свестан да може да угрози своје здравље, али да око тога није имао дилему, а нема је ни сад.

''Пред овим мојим гестом, без обзира како се заврши, нико не може остати нем, ни они који тренутно одлучују у Србији ни они који ће касније да одлучују, пошто сам убеђен да ови који сад одлучују не могу политички да преживе ово што се десава у земљи'', казао је Николић.

"Свако има свој начин борбе, тако да је ово лични чин. Нити сам позвао неког да ми се прикључи, нити бих волео, а то како ће се ово одвијати са мном... идем до краја'', закључио је Николић.

Лидер напредњака је казао да ће у току дана бити доста контаката са представницима међународне заједнице, додајући да су обавестили цео свет шта се дешава.

Српска напредна странка је саопштила да је данас у 7.30 сати истекло тачно 24 сата откако председник те странке Томислав Николић не узима воду и храну и поново је позвала председника Бориса Тадића и Демократску странку да донесу одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора.

Уз истицање да "то нису обични избори, већ избори за спас Србије", у саопштењу службе СНС за информисање се наводи да "српски напредњаци упозоравају режим да ће сносити апсолутну одговорност за све политичке догађаје који ће потресати Србију у наредним данима, недељама и месецима, уколико се оглуше о вољу већине грађана Србије које данас представља Томислав Николић".