Вести

Николић: Ванредни избори у 2011. години

"Да је ДОС у опозицији имали бисте десетине хиљада људи на улицама свакога дана", констатовао је Николић и оценио да ће власт, на све могуће начине, покушати да избора не буде.

"Не можемо да их натерамо на изборе, али можемо да им покажемо своју снагу, да им покажемо колико грађани Србије не верују у њихове приче, колико су жељни промена и то је оно што је на нама. Остало је на њиховој савести", рекао је председник СНС.

Осврћући се на извештај Дика Мартија о илегалној трговини људским органима на Косову, који је косовског премијера ХашимаТачија означио као вођу криминалне мафијаске групе одговорне за кријумчарење оружја, дроге и људских органа, Николић је рекао да ће седница Парламентарне скупштине Савета Европе крајем јануара на којој ће бити речи о томе бити за Србију једна од најважнијих.

Важно је да акција Србије не буде разводњена, сматра он, напоменувши да је већ почео да лобира код посланика које познаје.
"Иако сам рекао да власт Србије треба да преговара са онима које су Албанци на Косову изабрали о томе шта ћемо даље, уопште ми је неприхватљиво и неприродно и мислим да то никоме не може да падне на памет да се овог часа о било чему са Тачијем преговара пре него што се утврди да ли је он ратни злочинац који је масакрирао Србе или не", рекао је Николић.