Вести

Нисам самоубица, третирајте моју жртву као пост

Новинар: Господине Николићу, да ли примате инфузију? Коју терапију примате?
Томислав Николић: Јел то мој Б92? Ја мислим да ћу, лекари су ми рекли, али не желе вама да откривају детаље, али мислим да ћу приступити озбиљнијем третману негде од поподневних сати, пошто стање бубрега и ЕКГ су се погоршали. Тако да ћу моћи да вас обрадујем, вероватно ћу примити и ту врсту терапије коју ви жељно ишчекујете.
Новинар: А до сада нисте?
Томислав Николић: А до сада нисам.
Новинар: А шта вам је рекао Милан Беко?
Томислав Николић: Молим? Па, овде је било 200 људи, а Беко је, ја сам вам говорио, мој стари пријатељ, кога нисам видео годину дана. Што вам није занимљивије шта ми је рекао преосвећени владика Иринеј?
Новинар: Па, добро, шта вам је рекао?
Томислав Николић: Сад нећу да вам кажем.
Хајде неко други.

Новинар: Господине Николићу, за ББС, колико далеко планирате да идете?
Томислав Николић: Толико далеко колико је потребно да Србија буде једна нормална земља. Немам намеру да угрозим свој живот, али имам намеру да Србија буде нормална земља. Можда та два могу заједно, а можда и не могу.
Новинар: Да ли одлагање од два или три месеца мислите да вреди свега овога?
Томислав Николић: Све што човек може да уради за Србију вреди. Нису у питању термини за одржавање избора, у питању је одржавање избора, у питању је промена власти, у питању је да ова политичка елита мало осиромаши, а да народ мало обогати. Ништа друго.
Новинар: Да ли има неког наговештаја компромиса који бисте ви могли да прихватите?
Томислав Николић: За сада нема. За сада нема, за сада бих само желео да се исправи ово неразумевање које сам видео да подгревају медији, између неких, посебно Његове светости. Зато што ја молим Његову светост да ми опрости, ако ме је погрешно схватио, ја не желим да се убијем, ја тренутно ригорозно постим, а питање је како ће то да се заврши.
Новинар: Да ли вас је до сада неко посетио из власти, да ли су у контакту са вама?
Томислав Николић: Не, није ме посетио. Био је само министар здравља Станковић, коме захваљујем на веома коректним изјавама.
Новинар: Да ли постоји могућност да вас неко убеди да прекинете штрајк?
Томислав Николић: Па, породица још увек није успела, а никог важнијег немам од њих.
Новинар: Влада тврди да је ово уцена. Како то коментаришете?
Томислав Николић: Не могу данас да говорим о уценама, заиста. Јадна је Влада коју један појединац може да уцени. И не бавим се тиме.