Вести

Низ активности у оквиру акције „Помозимо комшији“ и током викенда

Као што је и најављено у ОО СНС Савски венац, активисти  су током викенда обилазили старије суграђане и помагали им при куповини хране и лекова. СНС ће наставити на овој општини са сличним активностима докле год то буде било потребно, како би се помогло старијим и болесним суграђанима током хладних зимских дана.

У Сремској Митровици активисти СНС-а очистили су прилаз дому здравља, тротоаре у насељу КПД, као и прилаз основној школи и школском дворишту.

У Ковачици су чланови СНС-а обишли свог старијег суграђанина, очистили лед са прилаза његовој кући и унели огрев. Такође, они су  обишли и једну социјално угрожену породицу у Црепаји, однели им недељни ручак, почистили прилаз кући од снега и леда, и помогли око уношења огрева.

На београдској општини Стари град, активисти СНС-а наставили су са одласком у продавницу и куповином основних животних намирница како би помогли старијим суграђанима на територији месних одбора Дорћол: Скадарлија, Теразије, Калемегдан и Варош капија. Ову активност ће наставити и у наредним данима.

У Сурчину су активисти СНС-а очистили од снега и леда све прилазе и степеништа ОШ „22. октобар“  и посули путну со да би спречили клизање, затим су обишли три социјално угрожене породице и том приликом им уручили пакете хране. У насељу Прогар, на истој општини, активисти СНС-а обишли су једно старачко домаћинство, очистили снег и лед у дворишту и испред куће, затимколовоз и тротоаре у улици Владе Обрадовића Каменог, где ови наши старији суграђани живе, и посули путну со. Житељи ове улице су имали само речи хвале за активисте и акцију коју је покренула Српска напредна странка.У другом сурчинском насељу Јакову, активисти су обишли једну болесну баку, која  сама живиу изузетно скромним и тешким условима, уручили јој пакет са основним животним намирницама и воћем, ипонудили помоћ у сваком моменту, нарочито за време зимских дана.

Активисти СНС-а у Каравукову очистили су прилазни пут за возила хитне помоћи и стазе које воде до дома здравља, затим темељ православне цркве, пијачни простор  и тротоаре у центру села.

Општински одбор СНС Зајечар организовао је акцију чишћења снега и леда око Дома културе у Котлујевцу. Због изузетно ниских температура, које се током ноћи спуштају и до -15 степени и сталних падавина, становницима овог дела града било је тешко да се крећу тротоаром окованим ледом. Да су зајечарски напредњаци добре комшије показаће и наредних дана акцијама које су осмислили.

Активисти ОО СНС Бор данас су очистили снег у двориштима основних школа "Душан Радовић" и "3. октобар“, док јеомладина ОО Гроцка спровела акцију чишћења снега и леда, као и посипање соли у дечијем паркићу  у  Врчину.

У Врању су активисти ГрО СНС Врање очистили  Софкину улицу у насељу Кусо блато, док је у Обреновцу ОО СНС спровео низ акција чишћења снега испред и око следећих објеката: Геронтолошки центар Обреновац, Сеоска амбуланта Ушће, Сеоска централна зграда у којој су смештени амбуланта, Канцеларија МЗ и пошта, МО Дом здравља у Обреновцу, Сеоска амбуланта Кртинска, Сеоска амбуланта Забрежје, Сеоска амбуланта Моштаница, Сеоска амбуланта Дрен, Сеоска Скела, Сеоска амбуланта Барич.

Активисти ОО СНС Нови Београд, у насељу Ледине,  очистили су од снега и леда прилазне стазе и тротоаре код ОШ „Влада Обрадовић Камени“, затим код поште у Обреновачкој улици и Здравствене станице „Ледине“ у Румској, као и са аутобуских стајалишта у овом новобеоградском насељу. На истој општини, активисти су очистили снег и лед, и посули со на прилазним стазама код основних школа  "20. октобар" и „Ђуро Стругар", као и на околним стазама у близини ових установа. ОО СНС Нови Београд подржава акцију "Помозимо комшији" и истиче да ће активисти и наредних дана помагати својим комшијама.

Омладина СНС ОО Бачка Паланка организовала је акцију чишћења снега и леда у дворишту музеја, код амбуланте у Старом Граду, као и код споменика „База Стојаковић“ у Доситејевој улици.

Српска напредна странка наставља акцију „Помозимо комшији“, с обзиром на временске услове.

Још једном позивамо све грађане, без обзира на пол, верску и националну припадност, да подрже ову акцију и помогну својим комшијама током хладних дана.

 

 

 

Фото галерија