Вести

Ново задуживање Србије је скандалозно

 

Друга тема коју желимо данас да покренемо јесте да Влада Србије нема никакву политику и стратегију. Управо и ова прича око задуживања то јасно показује, а данас је чињеница да су одговорни за превисоке цене енергије и енергената, пре свега за цене нафтних деривата који су пре неки дан поново поскупели, одговорна је управо Влада ДС и један од данашњих министара, а то је Душан Петровић који се налазио у скупштини НИС-а управо у време када је држава Србија субвенционирала НИС са око 300 милиона евра у жељи да модернизује рафинерије.

Рафинерије нису модернизоване, гориво је најскупље данас у региону, квалитет је најлошији у региону, а одговорни за то јесу управо ДС као што сам рекла и Влада Србије.

Оно што мора да се промени у ономе што се зове енергетска политика, посебно цене нафтних деривата јесу правилници нафтних деривата и јесте појава тржишне конкуренције на тржишту нафтних деривата, а не ситуација која је данас. Чињеница је да смо задужени, да смо најсиромашнији, чињеница је да имамо највише цене енергије и енергената и то јасно говори да је држава Србија, односно да Влада Србије нема политику, нема стратегију и због тога смо ми данас земља која има плате на нивоу 1971. године и земља која ће имати озбиљних економских проблема. Због тога СНС ће већ у октобру месецу, на трогодишњици свог постојања, представити програм- нову белу књигу „Програмом до промена“. Ми ћемо показати не само да имамо програм и стратегију за излазак Србије из кризе, него ћемо тај програм и ту стратегију врло брзо и кренути да реализујемо.

Ја сам имала толико, ако имате нека питања везана за економију и енергетику изволите? Питања нема, хвала лепо!