Вести

О Земуну без условљавања

Разговори се, дакле, неће тицатипет принципакоје су напредњаци раније договорили са народњачком коалицијом предвођеном бившим премијером и лидером ДСС-а Војиславом Коштуницом.

Мада обе стране припремају своје платформе за разговоре, и једни и други истичу да није битно ко ће да буде предлагач тема о којима ће бити речи, већ то шта ће да буде договорено. Истовремено, међутим, наглашавају да неће пристајати ни на каква условљавања.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, каже заПолитикуда напредњаци са 23 мандата у Земуну не могу никако да буду некоме потрчко зарад власти, нити да прихватају било каква условљавања, док лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма наводи да коалиција око СПС-анеће да игра како свирају други политичари, већ онако како грађани свирају”. И једни и други, међутим, верују у договор.

„Оптимиста сам, шта год да се догоди. Чак и ако будемо ишли на нове изборе, то

не би био проблем, већ само прилика да их све заједно сами победимо”, каже  Вучић. „Не желим да говорим ништа унапред”, опрезан је лидер Јединствене  Србије, а на питање да ли страхује да би у разговорима нешто могло да крене  током који не би довео до договора, одговара да ће све бити јасније после  састанка.