Вести

Обрадовић: Божовић од скупштине прави ријалити шоу

Посланица СНС и председница Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић изјавила је данас да се посланик ДС Балша Божовић претворио у "политичку старлету" која производи "ријалити програм" у Скупштини Србије.

Поводом негодовања Балше Божовића због тога што није заказана седница за одбрану и унутрашње послове иако је, каже, то тражио, Обрадовић одговара да посланик ДС није испоштовао процедуру и правила по којима се тај одбор заказује.

Обрадовић је новинарима у парламенту рекла да се посланици неће прикључити "Божовићевој продукцији", наводећи да се испоставило да документа и тврдње које је износио нису тачне, да је реч о половичним чињеницама које су злоупотребљене, те да контекст у којем су се појављивале представља својеврстан спин.

"Ја ћу још једном поновити реч ''ријалити'' јер је то једино чиме се Балша Божовић у овом тренутку бави. Веома је опасно што су институције које се спомињу у оквиру његовог ријалитија врло озбиљне и не смемо грађане доводити у заблуду да нешто не функционише", рекла је она.

Каже да су МУП, али и министар Небојша Стефановић искључиво поступали по процедурама и правилима и поновила да је све оно што је МУП добио крајем новембра од мајке Немање Јовановића послао тужилаштву - како процедуре налажу.

Она је подсетила да нико нема право да се меша у ток истраге и да врши одређене притиске, као што то чини Балша Божовић.

"Дубоко задирање у тужилачку истрагу може да има јако озбиље мотиве, али о томе неко други треба да говори. Остаје ми да сумњам због чега он маше папирима пре неколико дана, након тога га његова ДС демантује објављујући те папире, а данас излази са новим подацима, објављује на твитеру и врло брзо повлачи. Вероватно јер му је неко јавио да то о чему он говори и папири нису ни у каквој вези", рекла је Обрадовић.

Обрадовић је потврдила да је Балша Божовић подносио захтев за ванредне седнице одбора за одбрану и унутрашње послове, али напомиње да ниједном то није урадио по процедури и по правилима како се иначе заказују седнице одбора.

"Увек излазим у сусрет свакој врсти захтева која је по процедури па ћу тако учинити и по захтеву Балше Божовића уколико процедура буде испоштована. Мислим да он одлично познаје ту процедуру, осим ако се она уклапа у његов ријалити, али то је већ његов проблем, не наш", рекла је она и прецизирала да је Божовић једини посланик који је поднео захтев, наводећи да је потребно да га потпише више посланика.

 

 

извор: Танјуг