Вести

Обрадовић: Држава Србија спремна да разговара и води дијалог

Посланица Српске напредне странке Јелена Обрадовић и председник покрета "Двери" Бошко Обрадовић разговарали су о томе докле се стигло са дијалогом представника власти и опозиције без присуства посредника.

Јелена Обрадовић наводи да су на јучерашњем састанку сумирани резултати и предлози свих странака које су желеле да учествују у овом дијалогу и које желе у наредном периоду да партиципирају на изборима.

"Србија данас на челу са председником Вучићем је и те како спремна да разговара и води дијалог што смо и потврдили на свим претходним састанцима који се воде у нашој највећој институцији - Народној скупштини Републике Србије. На састанку су учествовале и све политичке партије које су на претходним изборима показале одређени легитимитет и што је изузетно важно на јучерашњем састанку су сумирани сви они резултати и предлози свих странака које су желеле да учествују у овом дијалогу и које желе у наредном периоду да партиципирају на изборима", наводи Обрадовић.

Истиче да је Држава Србија на челу са председником Вучићем спремна да разговара о тим предлозима и да се нађе заједнички став и мишљење како би се унапредио изборни процес који је, како је рекла, дефакто био унапређен у односу на претходни период јер се на томе радило.

"Ја сам готово уверена да ће се највећи део тих захтева, готово преко 70 одсто бити усвојено и са једне и са друге стране, али што ће дефакто бити резултат да све стране које учествују у том изборном процесу буду задовољне, а ти услови ће бити једнаки за све", поручила је Обрадовић.

Наводи и да лидер Двери Бошко Обрадовић врло добро зна да су избори 2020. године били демократски.

"А њихова одлука да бојкотују изборе их је коштала па су данас променили мишљење и те како желе да учествују у дијалогу који је иницирала Српска напредна странка и председник Србије Александар Вучић. Држава Србија је данас и те како демократска земља зато и водимо овај дијалог", истиче Обрадовић.

Истиче да се предлози не могу представљати на улици, упадима, насиљем, као што су то, како је рекла, чинили представници Двери.

"На тај начин се не спроводи демократија у Србији", поручила је Обрадовић.

 

 

Извор: РТС 1