Вести

Обрадовић и Филиповска разговарале са предузетницама у Младеновцу

Потпредседница ГО СНС Марија Обрадовић и чланица ГО Дубравка Филиповска, разговарале су са предузетницама на територији општине Младеновац. Том приликом Обрадовић и Филиповска су се усагласиле да жене не треба да одустају ни када је политика у питању, а ни предузетнички дух, а као добар пример те борбе навеле су управо две предузетнице са којима су данас разговарале.

Обрадовић је истакла да је једна од жена које су обишле, у претходном периоду била је жртва насиља у породици, али је одлучила да је то не заустави, већ да својим усавршавањем и едукацијом почне да зарађује за себе, за своју породицу и за своју децу.

„Градска управа је кроз субвенције у пољопривреди, кроз програм руралног опоравка помогао многе младе људе и брачне парове, али и младе жене које су се одлучиле да искористе пољопривредне субвенције. Млади људи одлучују да остану на својим имањима, на својој земљи и да ту, захваљујући свом раду, уз помоћ града Београда, направе напредак и остану ту где су рођени. За нас је важно да млади људи верују у оно што је урађено у граду Београду, да верују да у граду Београду имају партнере“, истакла је Обрадовић.

Филиповска је рекла да је развојна шанса привреде управо развој малих и средњих предузећа, и предузетништва уопште.   

„Разговарамо о женском предузетништву, о подстицајима града Београда за развој женског предузетништва. Старт-ап кредити, смањивање пореза, повољнији кредити су начини како се у Београду, на добар начин, развија женско предузетништво“, навела је Филиповска.

Обрадовић и Филиповска су се сложиле да се мора улагати у људе без обзира у којој општини да живе, да ли је централна или рубна општина.

„Све то чинимо зато што волимо Београд и зато вас све позивам да 4. марта заокружите листу број 1, листу Александар Вучић-Зато што волимо Београд!“, закључила је Обрадовић.