Вести

Обрадовић: Напредак у реализацији пројекта "Партнерство за локални развој"

Реализација пројекта "Партнерство за локални развој" и модалитети наставка сарадње били су тема сусрета министарке државне управе и локалне самоуправе Марије Обрадовић и шефа представништва Европске инвестиционе Банке (ЕИБ) за Западни Балкан Алесандра Брагонзија.

Пројекат чији је циљ унапређење инфраструктуре се спроводи у 33 јединице локалне самоуправе, које Министарство државне управе и локалне самоуправе спроводи у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) а уз финансијску подршку Европске инвестиционе Банке (ЕИБ).

Како је саопштено на састанку о конкретном напретку и реализацији пројекта кроз инвестирање у изградњу и реконструкцију објеката јавне намене, пијаца и система јавне расвете, а у вредности од 30 милиона евра.

Обрадовић је саговорника известила о напретку пројекта у општинама и градовима са којима су до сада потписани споразуми о финансирању.

Тим документима дефинисана је висина учешћа јединица локалних самоуправа у финансирању пројеката у висини од најмање 15 одсто од вредности инвестиције.

"Саговорници су се сложили да се у овом мандату Министарство државне управе и локалне самоуправе остварио највећи напредак у реализацији пројеката, а међусобну сарадњу оценили су као веома успешну", саопштило је Министарство.

У разговору је било речи о продужетку оваквог вида сарадње и у будућности, уз могућност укључивања већег броја градова и општина.

"Важно је да утврдимо финансијске и временске рокове за нашу даљу сарадњу, јер се показало да на терену постоји велико интересовање за овакве инфраструктурне пројекте", истакла је Обрадовић.

 

 

 

Извор: Танјуг