Вести

Обрадовић: Посебно брине атмосфера линча и насиља у Лучанима

Потпредседница Српске напредне странке Марија Обрадовић изјавила је данас да је задовољна резултатима СНС на локалним изборима у четири општине - Кули, Кладову, Лучанима и Дољевцу - и додала да посебно брине атмосфера "насиља, линча, хулиганства, прогона" коју су у Лучанима створили представници опозиције.

Поручила је да насиље никоме није донело добро, па неће ни у Србији и да ће се искористити све законске могућности да се томе стане на пут. Све оно што се дешавало у Лучанима је, каже, припремано много раније јер постоји несклад између оног што говоре опозициони лидери из Савеза за Србију и онога што је конкретан резултата на терену.

Обрадовић је, на конференцији за новинаре, указала да је опозиција прво кренула са оптужбама за лажне пријаве за досељавање у Лучане, а да је права истина да не само да није повећан број људи у тој општини, него је и смањен.

"У изборном дану Бошко Обрадовић је рано ујутро твитовао имена, презимена и адресе људи наводећи да су лажне и на тај начин злоупотребио личне податке", рекла је Обрадовић. Она је додала да су у инцидентима у Лучанима предњачиле Двери, да су узнемиравали грађане, пресретали људе који су кренули на биралишта, ширили страх. Како каже, у селу Котражи нападнута су Данијела Луковић и Стефан Кузмановић, а у Лучанима је нападнут и новинар.

"Напад на Дијану Хркаловић је нешто што је кулминација тог дана. Бошко Обрадовић је упао у полицијску станицу и тражио да се пусти Лазар Ђуровић", рекла је Обрадовић и додала да Ђуровић и није био ухапшен, већ да је позван у полицијску станицу да да изјаву. Уследиле су, како је навела, салве увреда на Дијану Хркаловић, али и на полицијске службенике.

"Ми имамо појаву која се мора зауставити. Жена (Дијана Хркаловић) је само радила свој посао као државни секретар у МУП-у. Где год се појави Савез за Србију ту је насиље загарантовано", рекла је Обрадовић. Како каже, насиљем ником није донело добро, па неће ни у Србији, те да ће се искористити све законске могућности да се насиљу стане на пут.

"Границе су се помериле. На нама је да друштво учинимо ненасилним", рекла је Обрадовић и позвала све жене из опозиције да се ограде од таквог понашања својих лидера.

На локалним изборима у Кули напредњаци су освојили 59,55 одсто гласова, у Кладову 58,22 одсто, Лучанима 66,93 одсто, а у Дољевцу 83,41 одсто, подаци су СНС.

Обрадовић је нагласила да су то цифре којима би се поносила свака странка на свету и да то нису резултати само људи који су у странци, већ резултат синергије, поверења и сарадње са свим грађанима Србије.

Упитана о неправилностима о којима су говорили посматрачи ЦРТА, она је рекла да не мисли да те неправилности могу да промене резултате и да нису у оном обиму у којем захтевају хитну реакцију, већ да би се то пре могло описати као саставни део изборног процеса.

"Наравно да ћемо по саопштавању резултата локалне изборне комисије моћи да разговарамо и о томе", закључила је Обрадовић.

 

 

 

 

извор: Танјуг