Вести

Обрадовић: Представници Ђиласовог савеза нису пристојна Србија

Народна посланица Марија Обрадовић најоштрије је осудила вербални напад Сергеја Трифуновића на новинарку Српског телеграфа и апеловала на све жене у Србији, посебно политичарке и активисткиње које се боре за поштовање основних људска права и равноправност полова, да подигну свој глас и осуде сваку мизогину изјаву која позива на насиље.

"Последњи у низу напада на новинарке, изведен за нечасни интерес Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и њиховог СзС, кроз уста Сергеја Трифуновића, тортура над новинарком Српског телеграфа, захтева јасну реакцију сваког човека ком је стало до нормалне и пристојне Србије! Да јасно поручимо насилницима: не, жене у Србији нису курве", рекла је Обрадовић.

Обрадовић се пита како смо стигли до тога да је мета напада "Ђиласовог друштва и његових извођача радова" свака жена у Србији која подржава Александра Вучића и да ли је то слобода мишљења за коју се залаже СзС.

"Да ли је то модел новог друштвеног уређења кад они поново дођу на власт", упитала је Обрадовић, те додала да она не жели Србију у којој жене називају проституткама и највулгарније вређају и омаловажавају, само зато што раде свој посао и мисле другачије.

Ово насиље мора да стане, јер представници Ђиласовог савеза нису пристојна Србија, поручила је Обрадовић.

 

 

 

Извор: Танјуг