Вести

Обрадовић присуствовала затварању "Мишићевих дана"

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић присуствовала је у Мионици свечаној академији којом су затворени јубиларни 25. "Мишићеви дани".

Обрадовић је том приликом истакла да ако смо нешто могли да научимо од Живојина Мишића, то је да нема места страху и да, ма колика сила се дигла против наше отаџбине, можемо да победимо ако се ослонимо на своје снаге и слогу.

Србија више није она слаба, неће се више извињавати и склањати са пута, ма колико моћни били ти који су нам препречили пут, поручила је министарка.

Обрадовић је навела да Влада и председник Републике Александар Вучић данас воде одсудну битку за права Срба на Косову и Метохији за српско огњиште, као и да немамо права да се одрекнемо ниједног педља српске земље коју су наши преци ослободили.

Историја није ту само да је славимо, већ да научимо нешто и да нам славна дела буду путоказ и водич кроз ова тешка времена. Предаја никад није била и неће бити опција, закључила је Обрадовић.

Општина Мионица је ове године обележила "Мишићеве дане" од 16. до 20. јула, као и 100 година од смрти Живојина Мишића, а министарки државне управе и локалне самоуправе је тим поводом додељена плакета општине.

 

 

Извор: Танјуг