Вести

Обрадовић: СНС се одувек снажно борила против насиља

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке СНС Марија Обрадовић посетила је Сигурну кућу, где је с корисницама разговарала о њиховим потребама, али и институционалној подршци која им се пружа применом Закона о спречавању насиља у породици.

Обрадовић је истакла да се СНС одувек снажно борила против насиља у породици и насиља над женама.

Она је рекла да је доношењем Закона о спречавању насиља у породици остварена блиска сарадња и координација свих надлежних институција која је кључна у борби против насиља, али и многих подзаконских аката који су омогућили да се жртве лакше препознају и лакше пролазе кроз цео процес доказивања насиља којем су биле изложене.

"Важно је да сви ми, и мушкарци и жене, посебно ми жене из Српске напредне странке, не будемо неме пред насиљем које се дешава. Србија може да рачуна на нас, посебно на напредњакиње, да нећемо одустати у овој тешкој борби. Најважније је да сви схватимо да насиље неће бити допустиво и да ће бити санкционисано", поручила је Обрадовићева.

Како је додала, данас када се агресивност испољава на сваком кораку и пред свима, Српска напредна странка наставиће још интензивније да се бори против свих врста насиља.

"Будите сигурни у то да, и док је последњег напредњака у Србији, та борба неће престати", закључила је Марија Обрадовић.

 

 

Извор: Танјуг