Вести

Обрадовић: Тражим већу подршку УНДП-а женама које воде градове

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић позвала је представнике УНДП у Србији да заједно подрже жене градоначелнице и председнице општина у Србији како би на најбољи начин обављале новоповерене дужности.

У разговору са сталном представницом УНДП у Србији Фансин Пикап, Обрадовић је истакла да жене данас воде општине и градове у којима је најтеже.

Обрадовић је затражила од УНДП да набавком термо-камера за мерење телесне температуре подржи мале локалне самоуправе у условима Ковид 19 пандемије.

"На тај начин саме општине послале би добру поруку својим грађанима, који су корисници њихових услуга, да се и мале средине у земљи осавремењују, али и да нам је свима потребна нова култура понашања у време кризе", навела је Обрадовић.

Обрадовић је позвала на наставак и унапређена досадашње сарадње и превазилажење постојећих изазова.

Обрадовић се сагласила да је потребно наставити и интензивирати сарадњу у свим фазама реализације пројеката који имају за циљ подршку локалном развоју и реформи државне управе и локалне самоуправе.

 

Обрадовић са шефом Мисије Савета Европе у Србији

Обрадовић је позвала Мисију Савета Европе, с чијим је шефом у Србији Тобијасом Флесенкемпером разговарала, да обрати пажњу на жене региона у политици, а с обзиром на све веће учешће жена у власти.

Обрадовић је упознала Флесенкемпера са реформом платног система, спровођењем реформе Управе и даљим јачањем и улагањуем у локалне самоуправе, за које је рекла да су приоритети Министарства.

Обрадовић је рекла да се тренутно ради на ревизији свих акционих планова како би се дефинисали приоритети и будућа сарадња са свим релевантним институцијама и партнерима, а све активности Министарства биће усмерене на то да грађани Србије овај мандат запамте по напретку у ове три области.

 

 

 

Извор: Танјуг