Вести

Обрадовић: Унапређење сарадње са Високим комесаријатом Ујединњених нација за избеглице

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић разговарала је са представницом Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) у Србији Франческом Бонели о сарадњи двеју институција.

Обрадовић је указала на то да је у претходном периоду остварена значајна сарадња на решавању питања такозваних правно невидљивих лица и омогућавању остваривања права на упис у матичну књигу рођених.

То је препознато као пример добре праксе и у земљама региона, нагласила је Обрадовић, уз оцену да постоји простор за даље унапређење сарадње.

Према њеним речима, Министарство је посвећено пружању помоћи припадницима ромске заједнице и другим маргинализованим категоријама становништва у процесу пријаве за вакцинацију против COVID-19, али неопходно je интензивирати сарадњу са ромским координаторима и медијаторима на терену.

На састанку је било речи и о могућим облицима сарадње на обезбеђивању помоћи и подршке тражиоцима азила како би им се омогућило укључивање у друштво.       

 

 

 

Извор: Танјуг