Вести

Обрадовић: Важно је да држава ради посао за грађане

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић позвала је грађане да провере своје податке из Централног регистра становништва на порталу електронске управе и укажу на неправилности које се односе на њихове податке, са циљем да већ на пролеће државне институције могу да приступају Регистру и да грађани више не морају да иду од шалтера до шалтера.

Грађани, како је рекла, треба да провере податке и пријаве ако је неки податак погрешан како би се он кориговао.

"Волела бих да се грађани упуте у поште и локалне администрације јер ће тамо добити параметре, односно даља упутства како треба да користе Централни регистар становништва", рекла је Обрадовић приликом обиласка Канцеларије за ИТ и еУправу.

Обрадовић је објаснила да ће у поштама, као и локалним администрацијама грађани добити шифре за коришћење портала "euprava.gov.rs" како би могли да провере податке.

"Више нећемо у различитим поступцима тражити да људи иду од шалтера до шалтера и да прикупљају документацију. То ће институције једна од друге тражити, односно, повлачиће из централне базе", објаснила је министарка.

Према њеним речима, важно је да држава ради посао за грађане, јер су они свуда у свету, као и у Србији свесни да је влада њихов сервис.

Обрадовић напомиње да ће бити потребно време да се подаци провере и да се од марта или априла систем стабилизује.

Изразила је задовољство организацијом Канцеларије за ИТ и еУправу и начином на који се подаци складиште и чувају, што је, како је рекла, најважније.

 

 

Извор: Танјуг