Вести

Обрадовић: Важно је да се што више грађана вакцинише и да престане робовање предрасудама

Држава је учинила све, набавили смо вакцине, организовали вакцинацију, организовали мобилне тимове да свакоме вакцина против вируса "Covid-19" буде доступна, а на грађанима је да се вакцинишу у што већем броју и да престанемо да робујемо предрасудама. Најбоља вакцина је она коју сте ви примили, вакцинишимо се сви, јер нема боље промоције вакцинације него када вам комшије кажу да су се вакцинисали и препоруче вам то исто“, поручила је министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић током посете Мионици.

Обрадовић је заједно са државним секретаром Министарства здравља др Мирсадом Ђерлеком и председником општине Мионица Бобаном Јанковићем обишла вакцинални пункт у ДЗ Мионица, упознала се са током имунизације против вируса " Covid-19" у овој општини и поделила прве пакете витамина старијим суграђанима који су дошли на вакцинацију.

Обрадовић је најавила да ће следеће недеље грађанима бити на располагању веће количине "Sinopharm" вакцине и апеловала посебно на младе људе да се имунизују. Обрадовић је похвалила градове и општине у организовању имунизације и позвала грађане да се обраћају својим локалним самоуправама како би мобилни тимови за вакцинацију стигли и у најудаљеније засеоке у Србији.

Обрадовић разговарала је са грађанима који су данас дошли у ДЗ Мионица да се вакцинишу и поделила симболичан број пакета витамина најстаријим суграђанима. Пакети витамина садрже витамине Ц и Д, као и цинк, а сви пензионери у Србији, добиће исте ове пакете преко пошта у својим градовима и општинама.

У општини Мионица имунизација против вируса "Covid-19" одвија се на два вакцинална пункта у Дому здравља, као и у две сеоске амбуланте у местима Рајковић и Горња Топлица. Проценат вакцинисаних грађана старијих од 65 година је 32,03 одсто, а грађани Мионице, било да имају заказан термин или не, данас могу да се вакцинишу вакцином "Sputnjik V".

 

 

Извор: Танјуг