Вести

Обрадовић: Жене Српске напредне странке одбраниће демократску Србију

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић најоштрије је осудила последњу, како је рекла, фашистичку акцију Бошка Обрадовића, једног од лидера Савеза за Србију, током које су повређене две жене у седмој деценији живота и поручила грађанима да упркос свему не треба да буду узнемирени.

Обрадовић је истакла да држава има механизме који ће заштити све, а посебно жене да могу слободно да се крећу и обављају своје професионалне активности, како у Београду, тако и широм Србије.

Обрадовић је рекла да је данашњи инцидент испред Скупштине града показао да је СНС била у праву када су говорили да опозиција неће стати са насиљем, јер је агресија њихов политички програм.

"Ово што се десило је скандалозно. Указивали смо да се тако нешто може десити месецима и сада је важно да дамо одговор грађанима како зауставити фашизам, агресију и насиље, које се прелива и на остале градове у Србији", казала је Обрадовић.

Додала је да је веома важно да се са конференције жена СНС-а упути захвалност колегиницама које су снажно и храбро, држећи се за руке, одбраниле Скупштину града Београда и слободу изражавања, кретања и обављања професионалних активности.

Упозорила је све оне који се подсмевају њеним речима да Бошко Обрадовић и Драган Ђилас могу закуцати на њихова врата.

Обрадовић је замолила јавност да буде прибрана и достојанствена када су у питању провокације СзС, који је најавио радикализацију политичких активности.

Рекла је да је дуго избегавала да користи реч фашизам, али да је Бошко Обрадовић доказао да је то прави термин који описује његово деловање.

Обрадовић је као запањујуће оценила то што на друштвеним мрежама присталице СзС-а не осуђују ово насиље, већ се наставља најгрубља акција вређања присталица, као и то што Жељко Веселиновић исмејава повређене жене и говори да су пале у несвест.

Казала је да су жене испред Скупштине града биле изложене не само најгрубљим вербалним нападима и додала да је повређеним женама указана хитна помоћ и у Ургентном центру су им констатоване повреде главе, руке, бол у грудима, хипертензија...

"Нема разлога за узнемиреност, али има разлога за озбиљну осуду овога што се десило и одговорно понашање свих нас како људи из СзС не би испали жртве у овом колу агресије и насиља", истакла је Обрадовић.

Поручила је да ће жене СНС-а, исто као што су се бориле жене испред Скупштине града, одбранити принципе, слободну и демократску Србију.

 

 

Извор: Танјуг/Студио Б