Вести

Очекујемо да 2011. буде изборна година

Српска напредна странка сматра да план и стратегија за 2020. који су представили министри у Влади Републике Србије и председник Демократске странке Борис Тадић, представља замагљивање очију и замајавање јавности. Они су само удвостручили своја обећања, оно што су 2008. говорили да ће бити 200.000 нових радних места, сада кажу да ће бити 400.000 нових радних места. Као предуслови за извођење стратегије наводе се уставно-правне реформе, односно, инситуционалне реформе у које спадају уставноправне реформе, кодификација правосудних закона, реформа правосуђа и, с друге стране, изградња инфраструктуре. И у једном и у другом су се показали као најнеуспешнија власт у модерној историји Србије. Реформа правосуђа је значила ослобађајуће пресуде за „Кофер“ аферу. Реформа правосуђа је значила одустајање од кривичног гоњења Колесара и Јањушевића и реформа правосуђа је значила плату од четири и по хиљаде евра за Нату Месаровић. Што се тиче изградње инфраструктуре за последњих десет година од 2000. године са 70 милијарди долара, колико је ушло у нашу земљу, израђено је за 10 година осам километара ауто-пута и о по томе је Србија негативан рекордер у свету. Мислим да и Сомалија, у којој се не зна ко влада, је изградила више километара ауто-пута него Србија на целој својој територији. То су разлози зашто тражимо изборе, зашто сматрамо да власт у Србији мора да се мења.

Свим грађанима Србије, и нашим политичким противницима, желимо срећну и успешну Нову годину. Свим људима желимо добро здравље, уверени да Србија може неупоредиво боље. Нашим политичким противницима желимо да се само мало одморе, не морају да брину, ми нисмо реваншисти, нисмо осветници, мало да се одморе после избора, да у опозицији сагледају своје грешке и, уверен сам, да ће нас заменити и бити неупоредиво бољи и квалитетнији следећи пут када нас буду победили на изборима.
Изволите, ако имате неко питање.

V
Новинар: Да ли очекујете да ће следеће године заиста бити смањен број посланика, будући да се сви некако начелно залажу за то?
Александар Вучић: Лични одговор би ми био нешто другачији од овог какав ћу вам дати уопште. Лични одговор би ми био да лажу, а политички одговор ће бити следећи. Дакле, они се лажно залажу за смањење броја посланика и администрације, јер су у једном секунуду, мада ми је жао што то нико није приметио, скинули са дневног реда, а по хитном поступку смо тражили измене и допуне Закона о Влади и министарствима. У једној секунди су то скинули. Због чега, ако желе смањење броја министарстава у Влади Републике Срибије? Исто тако, ми смо скупили, желим да вас обавестим и то, скупили смо око 300.000 потписа и ми ћемо почетком јануара, Томислав Николић ће почетком јануара предати тај број потписа Народној скупштини Републике Србије и ми ћемо показати колико људи жели смањење броја посланика, јер тиме постижемо значајну уштеду. Да кренемо од себе, да кренемо од политичке класе, политичке елите, да се боримо против политичке класе, а онда можемо да уводимо ред и у осталим деловима система, и у осталим сферама друштвеног живота. Ако ме питате да ли ће власт то прихватити, ја мислим да неће, а негде кад дођу избори, онда ће ваљда покушати да кажу – да, да, хоћемо, али то је наш предлог, то нису напредњаци. Али ако ме питате да ли ће бити у праксти или у примени, не верујем да ће то прихватити. Јер су апетити њихови  и њихових коалиционих партнера велики. Док они све то намире и задовоље, то је чудо немогуће.
Изволите ако имате неко питање.
Вама лично и вашим породицама желим све најбоље, желим вам много успеха, много здравља, много среће, желим вам професионалног успеха, а ево, силом прилика, мораћете мало више и са нама да се дружите у јануару и фебруару, ако ни због чега другог, онда због протеста које ћемо одржавати. Све најбоље вам желим и берићетну 2011. годину. Живели.