Вести

Од понедељка штрајкујем глађу и жеђу

 

Пошто ми у опозицији можемо да будемо овакви или онакви, можете да нас сматрате оваквима и онаквима, али ми сматрамо да нисмо нижа класа, у врсти мајмуна испод шимпанзе. Е, пошто не желимо да нас третирате као орангутане, ја вам сад најављујем, дакле, уколико до недеље у 24 сата они не објаве да су привели лица одговорна за овај криминал, у понедељак у 10 сати ићи ћу у штрајк и глађу и жеђу. Имаћете комплетан видео надзор у сваком тренутку. То ћу извести на месту где можете сви да снимате, сви да видите. Нећу узети ни кап воде, ни лекове, нити залогај хране, нити било шта, све време ћете то моћи да видите и бићу под видео надзором владиних камера да и они могу да установе ако сам слагао да се тако нешто догодило. И то не може дуго да траје. Ја не мислим да могу да издржим дуже од 15-20 сати, посебно што ће да буде врућина, али видећемо како ће да реагују. То да они од нас и од грађана Србије праве орангутане, да дозволимо не можемо. То да Ивица Дачић прича како открива по Уругвају, Парагвају, Минесоти и Алабами све могуће криминалце, а никако не могу да установе ко је тај ко је донео уплатнице! Замислите, та жена је дала да се изврши криминална радња, наредила поштарима да у суботу, у суботу не деле ни пензије, да у суботу деле оваква писма и лажне уплатнице. Све је она то урадила, али јој је то рекло непознато лице да уради. И вама би сад дошло да се смејете да то није озбиљна ствар, да није у питању изборна превара и пљачка. Да умрете од смеха. Али то да се играју са грађанима, тај филм неће да гледају. Па нека се онда играју са политичким противницима, тако показују на шта су све и колико су способни да ураде.
Сит сам њихових лажи и лично. Сит сам лажи Ивице Дачића да је 29. сазнао за потенцијални атентат на Томислава Николића. Сит сам његових лажи. Сазнао је три дана раније, имам доказе за то. Сит сам њихових и лажи и неспособности. Чик нека каже да није знао 26, јер 26. су адвокати једног од осумњиченог предали службену белешку надлежним државним органима, 25. увече. Двадесет шестог је он то знао и имам доказ за то да је знао. У новинама – не, ја сам то сазнао 29. Невинашце. „Немој, Шешељу, да се наљутиш случајно на мене“.  Ма немој!  Можда су то измислили Тома, Вучић и тако даље. Немојте да лажете, бре, више! Треба да се стиде. Срам их било.
Биће веома интересантно, а ви знате у Србији ко су лажови, а ко нису лажови. Ко држи до своје речи, а коме реч не значи ништа. То ћете моћи да видите и у понедељак. Они су мислили да се ја шалим, да се играм, да то тако може. Чуј у Дневнику РТС-а иде вест, како рекоше оно, некаква унутрашња контрола ЈП ПТТ-а, унутрашња ревизија. Па, битанге једне, срам их било! Унутрашња ревизија, а они директно с врха ЈП ПТТ-а из Таковске наредили ко ће и шта ће. Нечији кумови наредили. А 19 дана им је било потребно да уплате тих 100 евра и да адактирају и да кажу како је то направљено. Само 19 дана. Е сад не знају коме да плате, коме да дају силне паре да прихвати на себе кривицу да не би открили праве кривце. Шта ме брига, нека открију било кога, један мора да се зна, па да видимо из које је странке, који је учествовао у изборној превари.
Изволите, ако имате било каква питања.
Ја ћу вас обавестити, у недељу ће вас обавестити Марко Ђурић и Никола Селаковић о тачном месту и, дакле, доћи ћу без ичега у оделу, понећу столицу на расклапање, моју омиљену из села, сешћу на њу док се не стровалим, па нека раде шта хоће. Нема ту неке велике филозофије. Срећом, нећу да пијем воду, па не може дуго да траје, да се не мучим баш превише. Па да видимо да ли ће да нас третирају бар као шимпанзе, а не као орангутане.
Изволите, ако имате неко питање.

Новинар: Куршумлија. Било је смене, ДС подржао смену, СРС постављен за новог председника општине. Чини ми се, како коментаришете то, изгледа на помолу нова коалиција?
Александар Вучић: Добро. Није то нека велика новост, знате. То нам само показује две ствари. Једна је да Демократска странка никада није имала никакве принципе, већ је било потребно само наћи што јефтинијег савезника увек и никада никаква политика идеје и идеологије их није водила. Што се ових других тиче, они никада нису имали ни политику, ни идеју, ни идеологију, то су мењали из недеље у недељу, из месеца у месец. То су они исти који су говорили да су то сатанисти, да бог да се осушила рука свима који буду ушли у коалицију са Демократском странком... Па сам чуо генијално објашњење господина Тодоровића, он је познат као један изванредни правно-политички теоретичар, наследник Слободана Јовановића и Радомира Лукића, па нам је данас саопштио да то у ствари није коалиција, него је то неки облик спонтаног деловања. Шта ћете? Радомир Лукић и Слободан Јовановић ће да се постиде, бога ми, пред таквим објашњењима и тумачењима. Само напред, нека они иду, победићемо их заједно.

Имам једну информацију за вас, поштовани новинари, пошто је јуче у Данасу, а данас у Пресу, Демократска странка објавила једно истраживање по којем је она тобоже јача од Српске напредне странке за два посто, 33:31. Ја имам обавештење за вас - то истраживање не постоји. Пошто ја знам сва истраживања у граду која се врше, пошто плаћамо највећи део истраживања које добијамо, ниједна реномирана агенција такво истраживање није извела. Можда реномирана агенција ДС - Крунска. Можда реномирана агенција не знам каква је измислила то, али Стратешки маркетинг није и није ниједна друга озбиљна агенција. Стратешки маркетинг имаће готове резултате у понедељак увече или уторак увече и одмах вам кажем да ће бити најјачи СНС по том истраживању. Иако су, наравно, они много ближи ДС-у него нама, али не могу да сакрију стварне резултате. Дакле, ја вам кажем – лажу, то истраживање се нигде није догодило. Ево ја сад питам новинаре Данаса и новинаре Преса да ми кажу која је реномирана агенција то истраживање обавила. Да ли сте ви чули за ту агенцију, а да није ДС - Крунска или нека тог типа? Ево ја ћу одмах да кажем да прихватам улогу оне класе мајмуна какву нам је власт већ наменила и тако даље, али тог истраживања нема, једноставно нема. Лагали, као и обично.

Новинар: Да ли ћете штрајковати глађу испред Владе, пошто је то једна од опција?
Александар Вучић: Можда, то је једна од опција. Једна од опција, дакле, и глађу и жеђу, не глађу само. Лакше је штрајковати глађу, али, знате, ко би мени поверовао кад одем да се пресвучем да нешто нисам јео. Рекли би одмах ови из власти: „Аха, ишао је тамо да једе“. Да морам да идем у купатило, опет би рекли, морате да се туширате, купате, рекли би: „Аха, ишао је да једе у купатилу“. Је ли тако? Кога бих могао да уверим? Никога. Овако, нема шта да се пресвлачим, један дан ћу издржати у истом оделу. То је максимум који могу да издржим без воде, претпостављам, нисам никад у животу пробао, посебно што ће бити велика врућина и ту нема велике филозофије. Тако да ћете ме све време имати у видокругу и видећете да ли сам нешто користио или не.
Размишљам, можда ћу испред кабинета Ивице Дачића, пошто он човек не може да открије то чувено НН лице. Зато је по Парагвају и Уругвају похапсио све, а НН лица с уплатницом у Бору не може да похвата.
Хвала вам најлепше што се били на нашој конференцији.