Вести

Одговор господину Ђиласу


Поштовани господине Ђилас,

 

Вероватно се први пут у историји политичке комуникације, градоначелник једне велике европске престонице јавно обратио свом политичком опоненту "на ти", што говори о његовој некултури, бахатости и недораслости функцији коју обавља, али и непоштовању различитог мишљења и плурализма идеја, што чини основу демократије и политичке комуникације. 

Ви очигледно овим нападом на мене покушавате да скренете тему са чињенице да је малој Тамари сломљен нос. Уместо да понудите Ваше извињење и покажете одговорност у проналажењу одговорних, Ви пребацујете кривицу на родитеље и оптужујете их да повређују сопствену децу. Да су се грађани којим случајем са својим захтевима обратили ЕПС-у или надлежном министарству сасвим сигурно не би били физички нападнути, али изгледа да је то манир који Вам није стран.

Подсетићу вас на осионо понашање које сте Ви и Ваши пулени демонстрирали 2011. године у Раљи према господину Ранковићу када је довео у питање скупе јавне набавке резервних делова за „Водовод и канализацију“. Изгледа да је то Ваша реакција када се сусретнете са људима који Вас критикују.

Ми смо свесни да Ви ни један проблем у граду и републици нећете моћи да решите без помоћи Александра Вучића, врло добро знамо да бисте волели да Вам он решава све проблеме за које Ви сами нисте способни. Будите сигурни да ће тако и бити.

Господине Ђилас, градоначелниче Београда нека грађани Београда и Србије и из овог Вашег саопштења виде све европске вредности и савремену политичку културу коју баштините и желите да наметнете грађанима Србије. Господине Ђилас, нисте ме увредили, само сте показали своју некултуру. Поручујем Вам да о демократији и пристојности учите од Српске напредне странке.

 

 

С поштовањем,

Шеф одборничке групе Српске напредне странке

Александар Јовичић