Вести

Одговорно према грађанима

Рекао бих, свега што иде директно против грађана Србије. У том првом делу, такође је јасно да Србија нема алтернативу, већ да иде на изборе што је брже могуће, јер избори су једино најефикасније, најефектније, најједноставније и најјефтиније решење за њене грађане. Избори су ти који ће довести до промена. На изборима можемо да понудимо нешто што би било као „new deal“, као нови почетак за нашу земљу. Потпуну промену концепта власти у односу на све што смо имали до данашњег дана. Истовремено, друга ствар која произилази из свега - јасно је да  ЛДП која је понекад покушавала да глуми опозицију, у ствари никада није представљала опозицију, већ само помоћног тркача власти у Србији и то је сада свима потпуно разумљиво. Наравно, ми смо то знали, али грађани Србије су у то коначно могли да се увере и сигуран сам да ће умети да казне све оне који се од режима нису разликовали ни по чему, сем што су понекад покушали да наплате своју лажну различитост кроз неке амандмане, законе или давање кворума.
Позвали смо вас и због тога што желимо јавно да укажемо на чињеницу да се са мртве тачке не померају разговори о формирању власти на Вождовцу. Не нашом кривицом, то морам да нагласим. Ми смо упутили позиве, добили смо позитиван одговор из коалиције ДСС-НС и чекамо одговор коалиције окупљене око СПС. Морам да вам кажем да сви који желе да се не формира власт у Вождовцу, пошто добијамо такве вести да ДС то не жели ни по коју цену, они ће сносити и одговорност пред грађанима. Ми се избора не плашимо. На поновљене изборе, ако до њих дође, изаћићемо да победимо. Али, грађанима да кажемо да смо ми желели да формирамо власт на различите начине и да бисмо учинили много тога за људе који живе у Вождовцу, за људе који живе и у Зуцама и у Рипњу и у Јајинцима, Бањици, али и оне који живе у централном делу Вождовца, од Војводе Степе преко Браће Јерковић до Шумица. Такође, грађанима ћемо рећи и да неки други мисле да је најважније да они владају по сваку цену и да је то много битније од свега што би требало за грађане да буде учињено. Дакле, ако неки буду толико неодговорни, па помисле да је добро, да годину дана Вождовац нема своју власт, они ће сносити одговорност за то пред грађанима Вождовца.

 

Ми још једанпут позивамо све политичке странке које имају одборнике у СО Вождовац да се уразуме и да схвате да је важно да власт буде формирана. Не могу да позивам људе из СРС, да вам искрено кажем, пошто сам схватио да њихови одборници ништа никоме не значе и ништа никоме не вреде, као да нису одборници, исто као и у Земуну. Нит` ће да буду власт, нити ће да буду опозиција, ништа никада неће да буду! Уопште не знам што су учествовали на изборима. И не разумем зашто би уопште учествовали на неким следећим изборима. Понудите им власт - они неће власт, понудите им шта било - они неће ништа. Сем да с времена на време буду батина Демократске странке. Желим да вам најавим да су 18. октобра избори за СО Врбас, за избор одборника у СО Врбас. Нису случајно расписани за општину Врбас. Требало је да буду расписани наравно, али требало је да буду расписани и за неке друге општине. ДС је изабрала Врбас, зато што очекују убедљиву победу у Врбасу. Зато што су  сигурни да ће сад Пајтић тамо да груне са стотину милиона, да асфалтира, ради канализацију и свакојака чуда, и да су завршили посао.

 

 

 

Поред мене је Игор Бечић, председник нашег иницијативног одбора за општину Врбас. Ја вам сада саопштавам да ћемо победити, као што сам вам то рекао својевремено за Земун и за Вождовац, а многи су се слатко насмејали на то што сам изговорио, па се кисело осмехивали кад се све завршило, а ја био у праву. Ићићемо у Врбас на изборе на победимо и обавештавам вас данас да ћемо већ од 2. септембра званично кренути у кампању за избор одборника у општини Врбас. Уверен сам да ћемо на тим изборима добити победу над листом Демократске странке.
Изволите, ако имате било које питање, на ваша питања смо спремни да одговарамо.

 

Новинар: Да ли СНС остаје при свом ставу што се тиче Закона о информисању?
Александар Вучић: Оно што је интересантно за вас, добили смо данас неку врсту признања и захвалности из различитих новинарских удружења, јер су наши људи због гласања у Скупштини, дошли са одмора у Грчкој, дакле двоје наших људи, а господин Пелевић је био спреман са тешким повредама, односно са оним што би врло ружно изгледало за јавност, да такав повређен дође на седницу Скупштине Србије и да гласа против тог Закона. Они су бројали јуче, мислили су да неће бити двојица наших, да неће бити тројица ових, петоро оних...

 

 

Мислили су да онда то могу да изгласају, а кад су видели да су наши посланици дошли, онда им је било јасно да већину немају и зато је све одложено за 31. август. Погледајте, какво је беспримерно образложење председника Скупштине! Имам питање за вас, поштовани новинари, који не волите СНС, а јел` ико од вас поверовао у образложење Славице Ђукић-Дејановић да је за 31. заказано зато што ваљда то треба да се споји са не знам каквом расправом? Ја мислим да није апсолутно нико, ни она сама није веровала, док је такве глупости изговарала, нико жив! Свима је јасно да је у питању само чињеница да за тај закон нису имали већину, да им је потребно време да виде шта ће даље. Данас је Динкићева изјава и људи из Динкићеве партије, потпуно јасна да они желе да се усвоји закон у оваквој форми, у оваквом облику. А закон је иначе немогуће мењати поново! Могуће је да се повуче из процедуре, али га је немогуће променити у међувремену. Или ћете гласати за овакав закон или нећете гласати за овакав закон. Ми позивамо људе из власти да не гласају за такав закон, а ако ЛДП жели да у томе учествује, они су ионако већ испод цензуса, себе ће да спусте на испод 3%, само напред! Знам неке који су имали и по 30%, па су дошли на 9%. Приближавају се цензусу и ЛДП-у невероватном брзином.
Изволите, ако имате још неко питање.
Хвала!