Вести

ОО СНС формиран и у Братунцу

Српска напредна странка, у складу са својом политиком, основним програмским циљевима и начелима, жели да пружи подршку и помоћ српском народу, ма где он живео, посебно западно од Дрине и Дунава. Зато ћемо помоћи у организацији и братски и заједнички стварати Српску напредну странку и у Републици Српској – изјавио је Вучић и истакао намеру да се, што је могуће више, Република Српска приближи Србији. Он је нагласио да је то један од кључних националних и државних циљева, наравно, у мери у којој је то могуће и у складу са Дејтонским споразумом и интересима, циљевима, али и свим документима које су потписивале Република Србија и Република Српска.
Српска напредна странка у Републици Српској позива грађане да се прикључе овом, сасвим новом виђењу политичког живота, демократског организовања и странке која ће сигурно у будућности представљати окосницу за решавање српског националног питања.
Иначе, први иницијативни одбор СНС Републике Српске формиран је у Бања Луци, крајем марта ове године, на иницијативу тамошњих Срба. Председник је доктор Лука Кецман, а седиште странке је у Бања Луци, у улици Јована Дучића број 40.