Вести

ОО СНС Кикинда предао петицију за расписивање избора

Подсетићу вас само да је на градоначелничке непосредне изборе 2004. изашло око 31% људи. Дакле, ти људи су заслужили власт, заслужили су да неко брине о њиховим проблемима, да неко решава питање комуналне инфраструктуре и ми ћемо се потрудити да у најбољој намери и савесно и поштено урадимо све што можемо у интересу грађана и Земуна и Вождовца.

 
 
 
 
 
 Истовремено, пошто су наредна два дана годишњице злочина који су се догодили на територији бивше Југославије, Српска напредна странка сматра да је потребно осудити све злочине који су се догодили на простору бивше Југославије - од злочина, за које ми сматрамо да су највећи на простору бивше Европе од Другог светског рата на овамо, а то је прогон крајишких Срба и убиство крајишких Срба у акцијама „Бљесак“ и „Олуја“. Наравно, морамо осудити и злочине у Сребреници, Братунцу и многим другим местима, без обзира да ли су ти злочини почињени над муслиманима, над Србима или над припадницима било којих других народа. Уколико би сви народи и све политичке партије на простору бивше Југославије биле довољно поштене, искрене и коректне и рекли да осуђујемо све злочине без обзира над ким су почињени, мислим да би и односи у региону били неупоредиво бољи него што су данас

Пошто смо имали молбу представника различитих земаља овде у Србији, дужан сам да истакнем став Српске напредне странке поводом кризе у једној латиноамеричкој земљи. Сматрамо да у Хондурасу треба да се поштују легалитет и легитимитет и изабрани председник Мануел Зелаја, те да му се дозволи повратак у земљу. Надамо се да ће такав став, који има и држава Србија, подржати и све остале земље у свету.


И оно што је још једна важна ствар, данас су новинари били на том догађају: данас су представници Српске напредне странке из Северно-банатског округа, из Кикинде тачније, донели своју петицију, коју је потписало 10660 грађана Кикинде за расписивање нових избора у Кикинди. Тамо се догодило нешто што представља трагикомичан и најсмешнији случај у историји, рекао бих, српског парламентаризма. Наиме, одржани су избори у Кикинди и Српска радикална странка је својевремено добила 17 одборничких мандата, а укупно се бирало 39 одборника. Од тих 39 кандидата за одборнике са те листе, 36-оро је приступило Српској напредној странци, а 14 одборника уопште нису желели, ни по цену губитка мандата, да остану у Српској радикалној странци. Отети су мандати Српске напредне странке. А шта је сад најзанимљивије? Најзанимљивије је то да су ти мандати подељени Чанковој странци, ДС-у, Г17+, Савезу Војвођанских Мађара итд., те је испало да су људи који су гласали за листу под именом Томислава Николића, у ствари гласали за Ненада Чанка, за Бориса Тадића, Иштвана Пастора и Млађана Динкића. Ја мислим да не постоји ни један сличан пример у Србији да се нешто тако догодило. Очекујем да такву врсту бруталне нелегитимности Скупштина општине Кикинда санкционише, а посебно због оволиког броја потписа и овако изражене воље грађана. Очекујем да ово санкционише и министар за локалну самоуправу, коме је то данас предато, дакле Милан Марковић, али да се тиме позабави и председник Скупштине Републике Србије, којој је такође та петиција предата, дакле Славица Ђукић - Дејановић.

Изволите ако имате неко питање..., ако немате никаквих питања, хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију.