Вести

Орлић: Бивши режим се припрема за изборну крађу у априлу

По свему ономе што данас знамо бивши режим предвођен његовим најекстремнијим делом, припрема изборну карађу у априлу ове године, на шта смо указивали више пута, а синоћ је Србија била запањена оним што је допрло до медија, изјавио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић на ванредној конференцији за новинаре.

Орлић је поновио садржај аудио снимка који је синоћ емитован на ТВ Пинк на коме се чује како је члан градског Одбора Двери у Јагодини Стефан Вук Милановић у телефонском разговору некоме предлаже спиновање резултата референдума пре него што су избројани сви гласови и саопштени коначни резултати.

"Пошто резултати тек пристижу, да ми лепо изађемо са неким ставом, рецимо 44, 45 одсто и да то званично гурамо за Јагодину, да шерујемо. Ја ћу да одрадим статистику, као што је РИК, даћу овом што ми је дизајнер да одради, да делује професионално и да ми ту извучемо излазност, колико је било за "не", а колико за "да" и да ми од тога направимо као да је у Јагодини гласано "не", подсетио је на Милановићеве речи емитоване на аудио снимку Орлић.

Ово је синоћ чула и видела цела Србија, ово су аутентични снимци, овај човек Стефан Вук Миланових задужен је у Дверима за Поморавље, навео је Орлић и додао да је то доказ какву ће кампању да воде, какву ће лаж да пласирају, а оптуже Александра Вучића и своју државу.

"Кажу не знају тачан резлутат, али баш их брига, кажу сами измислићемо нешто", истакао је Орлић.

Онда ће, како наводи, и то убацити на тајкунске медије и друштвене мреже и прогласиће победу на основу онога што су измислили, како би оптужили Александра Вучића и сопствену државу за крађу.

"То смо видели у понедељак, уторак, среду када су ови људи организовали демонстрације на које су доводили малолетну децу", рекао је Орлић.

Ту одвратну причу нису само радиле Двери, већ и Заветници, партија Бориса Тадића, Вук Јеремић и његова партија, нагласио је Орлић и додао да је добро што је Србија могла то да чује јер све то тако они планирају да ураде и на изборима у априлу.

Они, додао је, од избора не очекују ништа јер знају да не могу да победе јер народ неће за њих да гласа. У овој држави они не могу да добију гласове, они ће опет овако да измишљају лажи да их шире по свим својим медијима, а имају онолико медија, то ће тамо да пласирају и лажно оптужују своју државу и шаљу туђу децу на улице.

Орлић је поручио да треба да се спроведе истрага ко је све у овоме учествовао и ко још планира да све ово ради у априлу месецу.

"У недељу је на апсолутно сваком бирачком месту свим овим људима и ванпарламентарним странкама било омогућено да прате изборни процес потпуно равноправно као што су то радили чланови парламентарних странака и то нико није омогућио пре Александра Вучића", изјавио је Орлић.

Рекао је и да је изборна комисија рекла да ће од 8.189 бити поновљени избори на само девет бирачких места и да је, сама Црта, невладина организација која је политички против Александра Вучића, саопштила да је оно нешто неправилности које је установила минорно, додао је Орлић.

Коментаришући и емисију на телевизји Н1 из серијала "Јунаци доба злог" о председници Владе Ани Брнабић, где се у једном делу повлачи паралела којом се алудира да се Брнабић понаша као "благајник у концентрационом логору", Орлић је рекао да они сопствену државу упоређују са логором смрти, што је језиво, а онда оптуже људе, на основу тога да се понашају као запослени у логору смрти.

"То вам показује да су спремни на све да је њихова идеја да у априлу изазову хаос и крвопролиће, они на томе озбиљно раде, не занима их изборни дан и процес", навео је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг