Вести

Орлић: Данас Србија води рачуна о националним и државним интересима

Јединство нам треба као хлеб насушни, не смемо да дозволимо прошлост у којој се и десио погром над Србима, изјавио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке др Владимир Орлић и осврнуо се на двадесетогодишњицу погрома над Србима на Косову и Метохији.

"Тешка трагедија је 17. март за све нас који припадамо српком народу и држави Србији. Одвратно лицемерје од дела међународне заједнице. Наравно да нису поштовали свој мандат. Неки на свој начин сматрају то прихватљвивим, згазили су оно у шта се данас заклињу. Неки су од њих чак учествовали у томе што се дешавало на Косову и Метохији 2004. године. Десетине убијених Срба, на хиљаде расељених, спаљени и срушени манастири. Да дозволите да се то деси у вашој земљи? Не бисте то могли за хиљаду живота. Али могли сте да дозволите да се дешава у Србији. Не можете у данашњем свету да очекујете да ће неко да буде фер и да се води принципима", рекао је Орлић.

"Јединство је најважније. Наш однос са Кфором треба да буде најбољи могући. Нису радили увек све како треба. Нама јединство треба као хлеб насушни. Уместо да сви будемо на једној страни, кад је реч о Косову и Метохији по овом питању смо сви на истој страни, имамо једну политику и један став. То би било убедљиво најпаметније. Србија је била слаба, зато се то на Косову и дешавало. Овде су били они који су гледали колико пара су могли да узму, које функције итд. Сетите се какав је био одговор наших несрећника на власти, кад су им рекли да су прогласили независнот Косова. Одговор им је био чекајте да нам прођу избори, одложите то за 7 до 15 дана. Данас Србија води рачуна о националним и државним интересима. Држава смо која има самопоштовање и самопоуздање", рекао је Орлић.

 

 

 

 

Извор: ТВ Хепи