Вести

Орлић: Део опозиције показао безобзиран и неодговоран однос према држави

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке др Владимир Орлић изјавио је да су представници дела опозиције (листа "Србија против насиља", коалиција НАДА) на ружан начин игнорисали позив на консултације о потпредседницима Народне скупштине, на које је позвао председавајући Стојан Раденовић.

"Нису се појавили уопште и на ружан начин су игнорисали позив професора Раденовића, иако је његов лични предлог био да им се понуди могућност да учествују кроз потпредседничка места у новом сазиву, дакле да се поново понуди да два места потпредседника добију две највеће опозиционе посланичке групе", рекао је Орлић новинарима после консултација.

Орлић је оценио да је тај део опозиције показао жестоко непоштовање према људима који су за њих гласали, али и за друге, додајући да је то "лакрдијашки однос према изборима које су тражили".

Како је додао, договор оних који су били присутни на данашњим консултацијама је да свакако једног потпредседника кандидује следећа највећа опозициона листа, а то је листа "Ми - глас из народа", док би остали потпредседници били из редова парламентарне већине и оних политичких снага које представљају националне мањине, на начин на који смо то већ радили у претходном сазиву.

Орлић је навео да је предложено да парламент има шест потпредседника Народне скупштине.

На питање да ли га је изненадило то што представници опозиције нису дошли на консултације имајући у виду да је опозиција раније имала потпредседничка места, те да не бојкотују скупштину будући да су прихватили мандате, Орлић је рекао да "они не бојкотују ништа".

"Чим су узели мандате, чим су узели плате и одмах се пријавили за трошкове у Народној скупштини, јасно је да они не бојкотују ништа. Овде је нешто друго по среди. Изгледа да је проблем у подели плена. Следећи пут када буде требало да се изјасне о тако нечему, вероватно ће се сетити како је то било 2022. године када су се међусобно потукли око тога ко ће да буде потпредседник. И онда вероватно да им буде лакше овог пута да задрже било какво јединство, решили су да то прескоче", оценио је Орлић.

Како је подвукао, опозиција је показала неодговоран однос.

"На ове консултације чак се јавио да ће доћи Ћута Јовановић, његова посланичка група, али му је изгледа накнадно јавио Ђилас да ће да се предомисли, па на крају није дошао ни он. Дакле, један потпуно безобзиран и неодговоран однос према држави", рекао је Орлић.

 

 

 

Извор: Танјуг