Вести

Орлић: Дијалог ће се водити и са онима који не желе учешће странаца

Састанак са странкама у оквиру међустраначког дијалога, најављен за половину марта, чини се да ће бити мало померен, јер у владајућој коалицији кажу да је о терминима рано говорити, а опозиција, која још није успела да усагласи заједничку платформу, поручује да дијалог треба да почне што пре и да су спремни за разговор.

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије, члан Председништва Српске напредне странке и члан преговарачког тима Српске напредне странке у дијалогу, Владимир Орлић рекао је да ће се дијалог, без обзира на афинитете посетилаца из Европског парламента и других потенцијалних учесника, водити и са онима који не желе учешће странаца.

"О терминима је рано говорити, с обзиром да ''лажни бојкоташи'' који су наглас тражили да процес почне што пре, сада за њега нису спремни. Још увек се међусобно свађају око садржаја својих платформи, око својих представника и учешћа уопште. Помињу сада и неке предизборе у својим редовима, тешко је рећи до када би то могло да потраје, уколико и на то неко буде морао да чека", рекао је Орлић.

Наводећи да ''лажне бојкот'' странке још нису предале своју платформу парламенту, Орлић је рекао да ће свакако морати да се обрате Народној скупштини која је организатор дијалога.

"Мораће да покажу поштовање према институцији коју су покушавали да запале, коју су демолирали и у њу проваљивали. Видећемо да ли ће и то представљати проблем", навео је Орлић.

 

 

 

Извор: Танјуг