Вести

Орлић: Дивљаци неће успети да пониште изборну вољу грађана

Председник Народне скупштине Републике Србије и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке др Владимир Орлић изјавио је да ће се парламент у новом саставу конституисати 30 дана након што Републичка изборна комисија (РИК) прогласи коначне резултате избора.

Орлић је рекао, за телевизију Прва, да "ако неко поставља питање да ли ће ови "дивљаци из бившег режима" и "ови хулигани" успети да пониште резултате избора одржаних 17. децембра, "од тога нема ништа".

Орлић је рекао да ће се 30. децембра поновити избори на 28 бирачких места у Србији, а да, након што РИК после њиховог одржавања прогласи коначне резултате, иде рок од 30 дана за конституисање парламента.

"Ништа ту спорно нема", рекао је Орлић и додао да, према прелиминарним резултатима, апсолутну већину мандата у парламенту има изборна листа Српске напредне странке "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Оценио је да је 17. децембра одржан "најбољи и најквалитетнији изборни процес од увођења вишестраначја" у Србији.

Орлић је, поводом најава из коалиције "Србија против насиља", да неће учествовати на поновљеном гласању 30. децембра, будући да и на протестима траже поништавање избора, рекао да то "суштински не утиче на ништа".

На питање да ли ће Српска напредна странка самостално формирати власт, Орлић је рекао да очекује да ће "и други да учествују" у власти, пре свега Савез војвођанских Мађара.

 

 

Извор: Курир/ТВ Прва