Вести

Орлић: Ђилас хоће да стопира развојне пројекте у Београду

Избори за Скупштину Београда биће одржани 4. марта, а кампања је већ у пуном јеку. Како је за "Ново јутро" истакао функционер СНС и кандидат за одборника на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Владимир Орлић, током скупа Драгана Ђиласа који је одржан јуче, послате су две "најзвучније поруке" - "Хоћемо да председнику Србије Александру Вучићу покваримо рођендан" и "Желимо да направимо нову Владу".

Народни посланик др Владимир Орлић каже да је на листи одборника јер воли оно што ради и воли Београд.

- Када погледам све што је урађено у протекле четири године, али и сјајне, реалне планове за развој Београда од марта, немам никакву дилему - рекао је Орлић.

Како истиче, пажљиво прати кампању опозиције.

- Гледао сам промотивну кампању, односно скуп дружине окупљене око Драгана Ђиласа, занимало ме да чујем конкретне идеје, предлоге, њихову визију за Београд и био сам запрепашћен кад сам схватио да су послате само две главне поруке: желимо да покваримо рођендан Александру Вучићу и желимо нову Владу Србије. Не могу да верујем да је то главни план за Београд. Па, какве то везе има са градом или било чиме? - запитао је Орлић.

Како каже, није тајна шта они међусобно мисле једни о другима и то је специфичан морал који није нов, јер се ради о људима који су већ неко време у политици.

- То што немају конкретан план и програм говори да им заправо и није стало до Београда и његових грађана - каже посланик СНС. Они су већ показали шта умеју, односно не умеју.

- Ђилас је град задужио за 1,2 милијарди евра чиме је директно оптеретио будућност младих. Данас говори о развоју, али не и конкретно развоју чега и не могу да се не сетим његовог дуга. Његов дуг је, на срећу, преполовљен за време тима који је од 2014. водио град Београд. Добре ствари данас нису само пусте речи, већ се виде - каже Орлић.

Он подсећа на план претходника да спусти Београд на реке, што је остало на нивоу приче, а данас видимо реализацију плана.

- Данас сведочимо својим очима да овај пројекат ниче и када се овако амбициозан пројекат реализује, улива ми наду за наредне пројекте, рецимо метро - каже Орлић.

Он је сигуран да листа Александра Вучића утврђује место Београда на мапи најважнијих градова Европе. Подсетио је на деценијско питање депоније у Винчи које је решено, на планове за нови мост преко Саве.

- Ђиласу је једна од главних ствари које жели да уради да стопира изградњу тог моста. Главни аргумент му је да постојећи мост има историјску вредност, а неко хоће да га сруши. Не знам шта је мислио, да ли ћемо да га дижемо у ваздух. Идеја је да се постојећи мост сачува, да се реконструише и настави да се користи. Једна од главних идеја у кампањи ће им бити стопирање пројекта изградње метроа. Зашто? Зато што Драган Ђилас не може да се помири са тим да може да се реализује један тако велики пројекат. Он за то не жели да зна, за њега то није било и неће бити. То је један невероватно себичан поглед на ствари, да желите да стопирате изградњу града, да му жртвујете будућност, јер је жељан функција и пара - каже Орлић.

Како каже, чуо је да опозиција од Београда на води жели да направи затвор - "Алкатраз на води, а да куле буду затвор".

- Да се човек прекрсти! Ако су то планови, избор пред грађанима је јасан. На нашој листи су све сјајна имена, имамо тим снова који има снажну подршку председника Вучића, а који је мотор свих позитивних промена које се дешавају у држави. На другој страни су снови о господарењу космосом преко Београда, кварење рођендана Александру Вучићу и саботирање развоја престонице - каже посланик.

Када говоре о социјалној помоћи, деци, трудницама, пензионерима, Ђилас и његови људи говоре управо о категоријама које су закинули и преварили, којима нису пружали помоћ и подршку којом се хвале.

- Проверите и сами да ли су пензионерима остали дужни више од два милиона евра и да је тај дуг вратила екипа вредних људи која се о граду стара од 2014. на овамо. Проверите да ли је истина да је више од 3 милиона евра био дуг према трудницама. И то су исплатили људи који су дошли после њих. Дуг према породиљама био је 6 милиона динара, деци 11 милиона динара преко Центра за социјални рад. Данас кад неко прича о бризи, већ ју је показао кроз ове бројеве - каже Орлић.

 

 

 

 

извор: Пинк