Вести

Орлић: Ђилас је брутално искористио бављење политиком за лично богаћење

Заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић изјавио је да је Европски парламент заједно са Народном скупштином на заједничком састанку осудио насиље које су представници опозиције извели у Радио-телевизији Србије (РТС).

“Заједнички смо подсетили да је парламент место где се регулишу политичке разлике и место на ком се, ако има шта спорно, расправља”, рекао је Орлић и додао да насилне методе нису решење и да нико озбиљан у свету то неће поздравити.

Орлић је са још неколико посланика СНС “отворио изложбу” у којој су побројане афере бивше власти, па се на једном од паноа налази информација да су “упропастили 50 предузећа и задужили их преко четири милијарде евра, а више од пола милиона људи је остало без посла”.

“Ми смо за данас припремили експонате који су право лице недела Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и њиховог пратећег ансамбла. Позивам вас да снимите изложене фотографије, приказане шеме финансијских малверзација са светским лопужама, да прикажете како су крали од грађана Београда и Србије”, рекао је Орлић.

Како је рекао, грађани ће моћи да се подсете на афере везане за дворац Хетерленд, на године када је дуг града Београда растао, истовремено са прометом Ђиласових фирми.

“Ђилас је синоним за злоупотребу положаја, за трговину утицајем, он је брутално искористио бављење политиком за лично богаћење”, рекао је Орлић и упитао где су ту демократија, владавина права и “све друго о чему воле да причају фашисти из Двери и посланици које су купили Ђилас и Јеремић”.

“Џабе је Јеремићу и Ђиласу да обилазе међународне престонице, да тамо говоре најгоре ствари о својој земљи, не може се променити очигледно, колико год блатили своју државу, свима у свету је јасно да то што они раде није добро, да то нико не би пожелео у сопственој земљи”, истакао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг