Вести

Орлић: Ђилас соли памет и дели савете који никоме не требају

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић изразио је жаљење што се лидер опозиције Драган Ђилас и данас обрушио на државу износећи салве лажи на рачун српске економије и тога да здравственим радницима није обезбеђена адекватна заштита током пандемије корона вируса.

"Ђилас мора поново да напада државу само зато што је много успешнија него у његово време, а успешнија је јер се о њој старају способни људи који умеју да разумеју и реше проблем, људи који брину озбиљно и одговорно, који су посвећени држави, који не краду, што се ''не може рећи за њега и његово окружење''", рекао је Орлић.

Према Орлићевим речима, некадашњи лидер ДС-а, сада лидер странке Слободе и правде, себи даје право да соли памет свима па и здравственим радницима и да их убеђује да нису имали подршку чак и када они сами кажу да никада до сада нису имали такву врсту помоћи и подршке од државе и државног руководства.

"Ђилас је очигледно једини човек који није видео пуне хангаре, све оне силне респираторе, робу вредну 370 милиона евра које је Србија обезбедила за грађане и праве хероје који су се борили са корона вирусом", рекао је Орлић.

Додао је да Ђилас данас дели савете који не требају никоме, јер грађани памте како је изгледала економија у његово време, како је изгледала њихова сарадња са банкама, када су подизали кредите без намере да их врате, намештали тендере, послове за сопствене фирме.

"У време када је ДС била на власти тако се лепо сарађивало са банкама да су тајкуни узимали кредите без покрића које никада нису имали ни намеру да врате. Пола милиона људи остало је без посла, фирме су затваране, а Ђиласове су, како сам каже, приходовале 618 милиона евра", рекао је Орлић.

"Ђиласу, како је рекао, није добро када држава може радницима да обезбеди три минималне зараде што је више од 750 евра, а он никоме није дао ни 7,5 евра а ДС их је пола милиона оставила без посла".

"А данас када је Србија јака то му не ваља, не ваља му што смо сачували хиљаде радних места, када смо сваком обезбедили 100 евра, то му смета, то је популизам, а он никада није био спреман да људима обезбеди ни 10, ни један евро за било кога ко није Драган Ђилас", рекао је Орлић.

Орлић је додао да је једино тачно то што Ђилас каже да грађане не интересује да ли ће они који како сами за себе кажу, имају подршку између пет и шест одсто, бојкотовати или ће изаћи на изборе.

То је потпуно тачно, грађане не интересује да ли ће Ђилас изаћи на изборе или не, рекао је Орлић.

"Зато ми пажљиво пројектујемо циљеве за нашу државу и зато сам уверен да ће грађани дати подршку тој врсти планова за бољу будућност, да будемо успешнији него икада, да наша деца желе да остану овде и граде своју будућност и то је изборни програм СНС", рекао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг