Вести

Орлић: Ђиласа само занима лична корист

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић, рекао је да су људи могли да виде да се значајан број политичких странака укључило на међустраначком дијалогу око изборних услова који се одвијао у Народној скупштини Републике Србије.

Орлић је рекао да су ти разговори били вођени на највишем могућем нивоу у присуству председника Републике Србије Александра Вучића, чије присуство је само по себи било гарант да ће ти дијалози да се воде веома озбиљно.

"Домаћин тих разговора је Народна скупштина Републике Србије, то је место где се подразумева да сви имају једнак третман и где сви могу отворено да разговарају. Четворка европарламентараца није медијатор у тим разговорима већ учесник ових разговора на основу споразума који је скупштина разменила са Европским парламентом", рекао је Орлић.

"Људи из Европског парламента који учествују у процесу међустраначког дијалога, не могу да одлучују шта ће бити тема или не, као што неки тако мисле. Они су ту да асистирају том процесу", рекао је Орлић.

Затим је нагласио да он не може да зна шта све други очекују од  учешћа али да он очекује да они поштују суверинитет наше земље.

"А шта очекују други, то ми је тешко да вам кажем јер кад се неко попут Ђиласа похвали да је он њима дао неки ултимативни захтев, да му ти људи, тих четири европарламентараца обезбеде, њему и његовом партнеру Шолаку своју националну фреквенцију за своју телевизију, запита се човек какве то има везе са било каквим демократским процесима у нашој земљи", рекао је Орлић.

Затим је додао да то једино има везе са њиховим личним приватним бизнис амбицијама, искључиво са жељом да узму још додатних пара.

Орлић је рекао да Ђилас и Шолак сматрају да су нека виша класа и да је изгледа њима испод части да пошаљу неку своју платформу, као што су је послали сви остали.

"Они само захтевају од странаца да им обезбеде лиценце за њихове приватне телевизије, паралерна уредништва по свим медијима и воде се искључиво сопственим интересима а то нема никакве везе са овом земљом, нити квалитетом изборног процеса у њој. Али њих то никад није ни занимало и то су показали док су били на власти".

 

 

Извор: Танјуг