Вести

Орлић: ДС није постигао ништа боље од колапса

Члан Главног одбора СНС Владимир Орлић каже да "дежурни свирач ДС Балша Божовић неким чудом не примећује да се београдске улице чисте све време и да је на том послу ангажовано две хиљаде радника", наводећи да то не види само онај ко то намерно не жели и да то говори о њему.

Каже да се и у новој години ДС и Божовић такмиче "сами са собом у маратону незнања, проблема у расуђивању и бестидне ароганције".

- Како другачије разумети данашње саопштење човека који очигледно не зна ни шта се око њега дешава? Који неким чудом не примећује да се Београд већ седми дан налази у леденом таласу, да снег непрестано пада, а да се улице чисте све време, иако је пракса у читавом свету да се чишћење врши тек по престанку падавина - рекао је Орлић.

Демократа, додаје Орлић, не примећује ни да су све улице првог приоритета проходне.

Такође, осврнуо се на ситуацију из 2012. године када је, каже, град 11 дана зависио само од грађана ангажованих на чишћењу улица, а тада је, додаје он, минус био мањи него ове године.

- Директно одговорни за Београд у том периоду, ДС и Божовић нису успели да постигну било шта боље од потпуног колапса - рекао је Орлић.

Орлић се у саопштењу осврнуо и на пословање ЈКП "Београд пут", задужено за чишћење снега, рекавши да су демократе оставиле то предузеће пред стечајем и са губитком од преко милијарде динара.

Нова власт је, каже он, предузеће за две године довела у позитивно стање са више од 500 милиона динара позитивног биланса.

Орлић још каже да Божовић на седницама Скупштине града "не ради ништа, нити слуша, нити памти и како да онда разуме да је више од 450 милиона евра њиховог дуга нова власт вратила у претходне три године и да ће вратити још више од 70 милиона у 2017".

Како је рекао, Божовић на седницама не ради ништа, осим прављења селфија и твитовања, па није, каже, могао да схвати речи градоначелника да су стабилне финансије предуслов за све инвестиције, укључујући и набавку чистилица и камиона, а није могао ни да чује да је губитак јавних предузећа у време ДС био већи од две милијарде динара, а да је сада плус тих предузећа већи од пет милијарди динара.

Орлић је додао да је већ набављено 15 комбинованих возила за чишћење снега, да се управо реализује набавка још десет, а да ће у 2017. бити набављено и додатних десет возила.

 

 

извор: Информер