Вести

Орлић: Изборни услови су бољи него за време Драгана Ђиласа

Амандмане које је део опозиције поднео на документ европарламентараца, члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић назива "списком лепих жеља".

Орлић сматра да су изборни услови бољи него када су чланови садашње опозиције били на власти, као и да је опозиција сада "покушала да се на изборима појави на мала врата".

"Где год су мислили да имају неке шансе, они су се појавили", рекао је Орлић, а затим се осврнуо и на предлоге за које је опозиција дала за допуну Нацрта европарламентараца.

"Реч је о обичном списку лепих жеља. То смо им рекли још пре пар дана, а они су решили да дају машти на вољу сад још додатно. Они знају да демократија у овој земљи постоји, за свакога ко има нешто да понуди, и грађанима нешто да презентује", рекао је Орлић.

Додаје и да "сви знају да су те ствари које су се нашле на папиру, ствари које су састављали Драган Ђилас, Драган Шолак и сви остали који припадају том тајкунско-мафијашком режиму".

"Оно што су ставили на крају документа је да Александар Вучић не може да се појави на изборима. То је њихов суштински проблем, и када би им се то испунило, онда би преко усана превалили да им ипак не смета ништа суштински у изборним условима", рекао је Орлић.

Орлић сматра и да оне ствари које опозиција сада тражи, нису постојале ни 2011. године, када су чланови садашње опозиције били на власти.

"Ако постоји било која ствар која је постојала 2011. године а сада не постоји, онда можемо о томе да разговарамо", рекао је Орлић.

 

О дијалогу на другом колосеку

Орлић је говорио и о разговорима власти и опозиције који се воде на другом колосеку међустраначког дијалога, без посредника. Како је навео, део опозиције који не жели учешће европарламентараца у међустраначком дијалогу углавном задовољан напретком преговора.

За средину ове недеље најављен је састанак на ком би се направио коначан одговор са тим делом опозиције, а Орлић уверава да ће до тог састанка и доћи.

"До тог састанка ће доћи, само је остало да се утврди тачно када ће се то десити. Један део амандмана је већ прихваћен, а то су предлози оних који не желе да дођу на власт на тајкунско-мафијашки начин, већ да избори буду још више демократски", истакао је Орлић.

Како је рекао, направљен је договор да се не говори о детаљима онога што је прихваћено на састанку, али неки то не поштују.

Ускоро би требало да буде наставак састанка, додаје Орлић, истичући да је већина оних који су били на састанку задовољна напретком.

 

 

Извор: "Euronews Serbia"