Вести

Орлић: Извештај ОДИХР-а хладан туш за опозицију

Извештај ОДИХР-а шокирао је тајкунске медије и разоткрио да су управо они водили, по Гебелсовом моделу, прљаву кампању против листе "Србија не сме да стане" и председника Републике Србије Александра Вучића. На ову тему, на телевизији Хепи, разговарали смо са др Владимиром Орлићем - потпредседником Главног одбора Српске напредне странке.

Орлић је напоменуо да је срамотно било држање опозиције, која је заклетву за народне посланике држала пред камерама тајкунских телевизија.

"Знате ко су људи који полажу заклетву на седници, а ко су ови који то раде пред камерама Н1. Њима, овим другима, мислим на ову тајкунску листу - њима је важно да се заклињу својим светињама. Зато су они своју заклетву положили пред камерама Шолакових медија. То је брука од непоштовања народа. Неко гласао за вас, тражили сте подршку, уместо у сали Народне скупштине, пред камерама Н1 и Нове С да се заклињете. Окренули леђа, нацртали се испред камера и прочитали заклетве. Онда, видели сте, ко се трудио да буде први - отрчали су ДСС, Милош Јовановић, Михаиловић ПОКС, прво да они буду пред Шолаковим камерама. Боре се за Виолину љубав и надмећу се међусобно", истакао је Орлић.

Орлић је рекао да је дуго очекиван извештај ОДИХР-а за опозицију "хладан туш".

"Какво им је понашање, они су том причом о наводним изборним неправилностима успели да досаде сами себи, својим бирачима, свима је већ преко главе тога. Не виде више ни сврху таквог понашања. Немају појма ни шта хоће и самима им је мука да причају нешто што поенте нема. Имали смо најбоље организоване, најтранспарентније изборе, по свим параметрима. Свела им се прича "е видећете ви када дође извештај ОЕБСА, ОДИХР-а". Када се то десило буде хладан, леден туш - све глупости о којима су причали падају у воду", рекао је Орлић.

Орлић је напоменуо да у извештају ОДИХР-а јасно стоји ко је у ствари кршио медијске слободе у Србији.

"Извештај потврђује наше речи. Тај извештај може да се прочита на српском. Одлично! Избори су организовани уз сва могућа права. Да ли су њихове тврдње да су избори тако одржани - јер то пише у извештају? Да, свако то може да прочита. Да ли су њихове речи да је био најбоље организован поступак? Пази шта желиш, јер може да ти се оствари. Хтели да уђу у извештај, испуњено им је. Н1 и Нова С само говоре о Вучићу - први дан су почели изборну кампању, пустили су Гебелсовски пропаганди уредак - филм о Вучићу. Да оно урадите што су они, против његове мајке, оца, брата. Није могло то да остане непримећено. 80 посто укупног програма против Вучића - најнегативнију могућу кампању су водили, против изборне листе коју представља. Ви сте пример независног новинарства? То није упркос свему успело да превари народ", истакао је Орлић.

Ни њихови бирачи их више неће.

"Да су шокирани, јесу, одете само на њихове портале само да прочитате шта њихова публика о њима пише. Није оно што сте нам обећали, што смо се надали. Да ли ће неко да се пренемаже после и да кажу како су победили у извештају, као што кажу да су "победили" на изборима. Ђилас не зна шта ће сад? Да пева опет "живела Русија"? Сада су нашли да се пренемажу, јадан он сиромах, има све захваљујући злоупотребама положаја. То што су они урадили, нико никад урадио није. Да траже санкције против свог народа и своје земље. Писали су писма након Бањске, дрвље и камење на Вучића. Имате изјаву Поноша, који каже да траже финансијске мере, да на тај начин буде режим кажњен. Неће бити кажњен режим, него грађани Србије. Зато ће их народ казнити, на следећим изборима губе са још већом разликом", закључио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи