Вести

Орлић: Јеремић вади флеке због става о Сребреници и НАТО

Функционер СНС Владимир Орлић изјавио је данас да председнички кандидат Вук Јеремић безуспешно покушава да "извуче политичке флеке након што се појавила вест о његовом ставу да се у Сребреници догодио геноцид и да подржава улазак Србије у НАТО".

"Вук ''Тадићев'' Јеремић већ два дана покушава да извуче политичке флеке пошто је Србију обишла вест да је преко члана изборног штаба саопштио свој став, да је у Сребреници почињен геноцид и да је за то крива Србија", рекао је Орлић новинарима у парламенту.

Како је рекао, то је на линији свега што се од Јеремића може очекивати.

Орлић каже да Јеремић "вади политичке флеке" и због позивања његовог портпарола на Викиликс депеше, јер се, како истиче, управо у њима налазе подаци да је бивши министар спољних послова у више наврата изражавао подршку НАТО.

"Исказивао је намеру да србује док је био на челу Министарства спољних послова само у јавности, док се иза затворених врата извињавао за те своје речи и објашњавао да мора тако да наступа због јавности у Србији", рекао је Орлић, наводећи да се то све може наћи "у оним изворима које помиње Јеремићев портпарол".

Оцењујући да изјаве у којима се унапред говори да ће изборни процес и резултати бити нерегуларни представљају само припрему за атмосферу линча, Орлић је навео да оне имају за циљ да изазову и испровоцирају Србију.

"Намеравају да изведу људе на улицу, како би закон улице и закон руље одлучивали у овој земљи. То им нећемо допустити", истакао је Орлић и поновио да се СНС залаже за демократске изборе.

Он је позвао Вука Јеремића да, како каже, не тера људе да се јавно срамоте, да не тера "своје посланике" да износе бесмислице, као и бившег начелника генералштаба да јавно пљуне на државу којој је служио.

 

 

 

 

извор: Танјуг/Парламент Србија