Вести

Орлић: Клупко Ђиласових милиона се одмотава из дана у дан

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је да се нове информације о афери „Маурицијус“ појављују из дана у дан. Подсећа да се почело од само два рачуна на Маурицијусу и у Швајцарској, а да је онда покушао да то оповргне као чињеницу.

- Очигледним лажима покушава да се огради од свог новца и од тога да рачуни постоје. Иако је суочен са доказима, тврди да рачун на Маурицијусу нема и онда смо, у данима након тога, дошли до сазнања о новим рачунима и милионима евра на њима. У међувремену је Ђилас дошао на спасоносну идеју да о томе неће да говори и да, ко год га о томе пита, није новинар. Решио је да се брани ћутањем, рекао је да неће на полиграф, а све да не би одговарао на питања, рекао је Орлић.

Истиче да ту није крај, већ је Ђилас решио и да се обрачунава са новинарима.

- Ђилас је навикао да новинарима буде газда и да им одређује шта јесу, а шта нису теме. Очигледно је навикао и да на медијима зарађује. И баш зато што из дана у дан добијамо нове информације, мислим да не можемо ни да предвидимо како ће та криминална хоботница изгледати до краја, рекао је Орлић. Подсећа да се помиње од 15 до 17 земаља у којима Ђилас има рачуне, а да то није тачно, он се не би понашао тако како се понаша.

На питање одакле Ђиласу толики новац, Орлић је рекао да га сигурно није зарадио, а да је извесно да је реч о новцу који је стечен током Ђиласове власти.

- Пре ступања на функцију Ђилас је пријавио уштеђевину од око 74.000 евра, један стари аутомобил и кућу која се води на његову супругу. Од тада креће "вртоглави успех" његових фирми и смена највиших политичких функција. Ђилас је у то време имао огромну моћ и није се либио да је демонстрира, рекао је Орлић и додаје:

"Његове фирме су управо тада почеле да стичу вртоглави приход. Дакле, човек на политичким функцијама је и власник фирми које одједном добијају послове свуда, и то уносне послове. Када кажем свуда, то се односи и на ресурсе које колоквијално називамо народним парама."

 

 

Извор: ТВ Пинк